De Doornvogels

De Doornvogels

De Doornvogels

  • Zaterdag 18 februari 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 18 februari 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

De Doornvogels is een improvisatietheatergezelschap met een bijzondere achtergrond. Alle Doornvogels zijn namelijk getroffen met niet-aangeboren hersenletsel. Toch weten ze, ondanks deze beperking of misschien wel dankzij, prachtige scènes neer te zetten. Ontroering, verbazing, hilariteit en een flinke dosis zelfspot; alles komt voorbij.

In het eerste gedeelte van de avond komen de scènes tot stand met behulp van suggesties uit het publiek. Niets staat van tevoren vast en er is geen script. Er zijn twee teams, één jury en het publiek, dat uiteraard ook mee stemt. In de tweede helft krijgen de acteurs een situatie voorgeschoteld met bijvoorbeeld een probleem of een geheim. De acteurs gaan hiermee aan de slag en geven, met hun eigen unieke toon, een blik op alledaagse situaties. Voor veel spelers ligt hier een link met hun eigen verhaal; hoe ga je als mens verder als je leven opeens een wending krijgt waardoor je niet meer kan lopen, praten of zien? 

Gesteund door de Noorderbrug, een zorginstelling voor mensen met niet aangeboren hersenletsel, trainen De Doornvogels wekelijks onder leiding van acteurs van Ulteam, de grootste theatersportvereniging van Noord Nederland. Tijdens voorstellingen spelen ‘Ulteamers’ mee ter ondersteuning van hun spel en om De Doornvogels zoveel mogelijk in hun kracht te zetten.

Bekijk hier een uitzending van RTV Noord over De Doornvogels: http://www.rtvnoord.nl/nieuws/174142/Bij-Theatergroep-De-Doornvogels-staat-niet-de-handicap-centraal

——
Onderdeel van Survival of the Unfittest
In de februarimaand onderzoeken we binnen het clusterprogramma Survival of the Unfittest de mogelijkheden van mensen met een beperking. Het programma bestaat uit verschillende voorstellingen voor, door en over mensen die afwijken van wat we normaal vinden. Niet de besten, maar degenen die zich het best aanpassen, kunnen volgens Darwin overleven. Maar waaraan moeten we ons aanpassen? We houden iedereen een spiegel voor: wat is normaal?