Diederik van Vleuten

Diederik van Vleuten

Buiten schot

Diederik van Vleuten

Buiten schot

  • Dinsdag 23 april 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 23 april 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

“Meesterverteller Diederik van Vleuten pakt in zijn nieuwe theatervoorstelling Buiten Schot de draad op van Daar werd wat groots verricht, de bejubelde eerste solo waarmee hij geschiedenis schreef. (…) Het is lotsbestemming, nostalgie, eruditie en vakmanschap bij elkaar, Van Vleuten móét dit doen. En u moet dit gaan zien. Chapeau!” ***** De Telegraaf

Zijn solodebuut ‘Daar werd wat groots verricht’ overdonderde de theaterwereld en werd door pers en publiek unaniem juichend ontvangen. Diederik van Vleuten toonde zich een verteller van grootse allure. De recensenten vielen over elkaar heen in superlatieven: “Een solodebuut dat informeert als een documentaire, amuseert als cabaret op topniveau en indruk maakt als theater dat zich niet in één genre laat onderbrengen”, schreef NRC Handelsblad.

In ‘Buiten Schot’ gaat Van Vleuten door op de ingeslagen weg. Opnieuw verbindt hij een persoonlijke familiekroniek aan de grote geschiedenis van Nederland en de wereld. Het verre gedonder van kanonnen aan de landsgrens, een bijna vergeten afspraak op Soestdijk, een pianoconcert voor de linkerhand, een toespraak van Churchill.

Een man, een piano en een steengoed verhaal. Laat u raken.

“Het nieuwe genre dat Van Vleuten creëerde, past hem als een handschoen. Hij heeft het natuurlijke overwicht van een geschiedenisleraar, en paart dat aan de flair van de cabaretier en theatermaker die hij ook al sinds 1989 is. Een krachtige en succesvolle combinatie, blijkt.

★★★★ Trouwdoor
Rinske Wels

“Van Vleuten is helemaal in zijn element als geschiedenisleraar op het cabaretpodium. Dat was de openbaring in zijn eerste, zeer succesvolle solovoorstelling (…)dus logisch (en heel verstandig) dat Van Vleuten in de opvolger ‘Buiten Schot’ doorgaat op de ingeslagen weg. Het is veel en het is zwaar wat Van Vleuten vertelt, maar wat deze voorstelling zo goed maakt, is dat Van Vleuten (…) weet te voorkomen dat zijn verhaal droog of saai wordt.

★★★★ de Volkskrantdoor
Joris Henquet

“Meesterverteller Diederik van Vleuten pakt in zijn nieuwe theatervoorstelling Buiten Schot de draad op van Daar werd wat groots verricht, de bejubelde eerste solo waarmee hij geschiedenis schreef. (…) Het is lotsbestemming, nostalgie, eruditie en vakmanschap bij elkaar, Van Vleuten móét dit doen. En u moet dit gaan zien. Chapeau!”

★★★★★ De Telegraaf

regie: Berend Boudewijn