DI-RECT

DI-RECT

+ support: APA

DI-RECT

+ support: APA

  • Zondag 14 oktober 2018
  • De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 17:00: Restaurant Tromp open
  • 19:00: Deuren open
  • 20:00: Aanvang support
  • 21:00: Aanvang concert
  • (Tijden onder voorbehoud)

DI-RECT stond 9 mei in een uitverkochte Kleine Zaal. Dit was een opwarmer want de winnaar van een Edison in de categorie Rock staat op 14 oktober opnieuw in De Oosterpoort, maar nu in de Grote Zaal!

Clubtour

Voor DI-RECT is het door de jaren heen ‘vanzelfsprekend’ geweest om on the road te zijn. Na de ‘one of’ show in AFAS Live was het dan ook snel duidelijk dat de band met deze show het land in wilde. De band doet op 14 oktober De Oosterpoort in Groningen aan tijdens deze clubtour.

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Pop van eigen bodem Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

Rolling with the Punches

Rolling with the Punches werd in februari bekroond met een Edison in de categorie Rock en een klinkend jury rapport: “Grensoverschrijdende, toekomstbepalende plaat van een groep die zichzelf al meerdere malen opnieuw uitvond. De disco op dit album, de soul, de R&B: prachtige verrijkingen van hun rockziel. Rauw en inspirerend.”

Volgende stap

“Vanaf vorige zomer stond alles in het teken van de AFAS show, de voorbereiding is heel intensief. Als alles op de avond zelf samen komt geeft dat een waanzinnige kick. Alleen de volgende ochtend word je wakker en dan is de vraag: wat nu? Al snel was het plan geboren om met deze show op pad te gaan.” (Bas van Wageningen)

DI-RECT zal met een 9-koppige band het podium in de clubs betreden. Afgelopen jaar werkte de band voor het eerst met uitgebreide visuals. Dit experiment smaakte naar meer en zal zeker ook worden doorgevoerd tijdens de clubtour.

“De uitdaging is om het voor zowel onszelf als het publiek spannend te houden. Nieuwe tracks veranderen ook de kijk op je oude repertoire en zo blijft alles continu in beweging.” (Marcel Veenendaal)

“Het is duidelijk dat DI-RECT zich op zijn achtste studioalbum ongegeneerd heeft laten inspireren door de grote namen uit de jaren zeventig. Voor liefhebbers van stevig beukwerk is dat even slikken, maar met een handvol uitstekende songs komt DI-RECT er prima mee weg.”

Lees de volledige albumrecensie.

Albumrecensie OOR

“Ondersteund door een funky blazerssectie klinkt DI-RECT beter dan ooit.”

★★★★ Albumrecensie AD.nl

Tickets: via this website, our box offices, local record store Plato and Ticketmaster.nl