DeWolff

DeWolff

DeWolff

  • Zondag 29 mei 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 17:30 uur: Restaurant The Mix open
  • 20:00 uur: Start concert
  • (Tijden onder voorbehoud)

De twee shows in de kleine zaal gingen in december aan corona ten onder, 11 februari lukte om dezelfde reden ook net niet, maar op zondag 29 mei komt DeWolff dan eindelijk maar toch naar Groningen voor een concert in de grote zaal van De Oosterpoort. Om een jaartje of twee schade in te halen en jou stevig van de sokken te rocken met een stronteigenwijze en vooral meeslepende mix van blues- psychedelische funk- en poprock.

De concerten van DeWolff zijn door heel Europa bijna altijd uitverkocht en festivals als Pinkpop, Lowlands, ESNS en Sziget zijn bekend terrein voor dit powertrio. In april 2020 zou de groep het toen net verschenen album Tascam Tapes presenteren in De Oosterpoort. Dat liep zoals je weet even anders, maar dit zijn geen mannen die stil gaan zitten. Integendeel: begin 2021 lag er alweer een nieuwe plaat klaar: Wolffpack.

Tascam Tapes
De verhalen achter beide albums zijn bijzonder. Voor Tascam Tapes werd geen gebruik gemaakt van drums, Hammond orgel of gitaarversterkers. In plaats daarvan werd de plaat opgenomen op een viersporencassetterecorder uit de jaren tachtig, die Pablo tien jaar eerder voor € 50 op de kop had getikt. De opnames vonden plaats tijdens hun vorige Europese tour , gewoon op de achterbank van de tourbus, backstage, in hotels en motels of ergens onderweg bij een tankstation.

Wolffpack
Ook het in februari 2021 verschenen Wolffpack kent een bijzondere geschiedenis. Gedwongen door de coronacrisis hanteerde de groep een bijzondere werkwijze. Ideeën voor songs werden uitgewisseld via een WhatsApp-groep, bevriende muzikanten (o.a. Judy Blank, Dawn Brothers, Broken Brass en Wolfmothers-bassist Ian Peres) leverden gastbijdragen via Zoom-meetings. Het resultaat is opnieuw een stronteigenwijze en vooral meeslepende mix van blues- psychedelische funk- en poprock.

Sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen beschikbaar