De Toneelmakerij

De Toneelmakerij

De tantes (8+)

De Toneelmakerij

De tantes (8+)

  • Zondag 11 januari 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 11 januari 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Zevenklappers en vermommingen
Vorig seizoen stond De Toneelmakerij in een uitverkochte Stadsschouwburg met de succesvoorstelling ‘De Storm’.
Joris woont in een verlaten visrestaurant. Alleen, want hij heeft geen ouders meer. Hij maakt zijn bed niet op, drinkt vijf liter cola per dag, leest stripboeken en zet het vuilnis nooit buiten. Tot op een dag tante Cunera, tante Jo en tante Desiree de deur inslaan. Ze komen hun neefje manieren leren en voor hij een kik kan geven bezetten ze zijn huis. De tantes hebben grootse plannen: het familierestaurant gaat weer open. Net als vroeger. Joris ontsnapt niet aan hun bemoeizucht, ze wassen zijn oren en bombarderen hem tot kelner. Goddank dringt een zwerver de tantesburcht binnen. Maar zodra zij lucht krijgen van de nieuwe bewoner, ontspint zich een bloedstollend gevecht met hete pepers, perfecte vermommingen en grove omkoperij.
De Tantes is een uitbundige voorstelling met deuren die slaan, mannen die vrouwen spelen, grappen die pijn doen en een kind dat zich moet zien te redden. Over de grote vraag: wie voedt hier nu eigenlijk wie op?

“een goddelijk goeie voorstelling!”

★★★★★ Theaterkrant

“Anil Jagdewsing is als tante Désirée een verrukkelijk nufje dat zich ‘altijd moet schikken’ naar zijn twee krijsende zussen. Maar koning van de groteske overdrijving is Rogier in ’t Hout als de gemene bedriegster tante Cunera. Hij is John Cleese en een opgewonden Joe Dalton ineen en bezorgt de hele zaal de slappe lach als hij huppend op één been vaart mindert in zijn mislukte poging te redden wat er te redden valt.”

★★★★ NRC

tekst Roel Adam regie Paul Knieriem spel Tjebbo Gerritsma, Peter van Heeringen, Rogier in ’t Hout, Anil Jagdewsing en Keja Klaasje Kwestro dramaturgie Paulien Geerlings decorontwerp Katrin Bombe kostuumontwerp Bernadette Corstens lichtontwerp Gé Wegman illustratie Sarah Jonker