De Salon

De Salon

Presentatie Jellie Brouwer

De Salon

Presentatie Jellie Brouwer

  • Zondag 2 oktober 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 15:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

De Salon is een nieuwe serie van SPOT Groningen. Twee uur lang (plus pauze) vertolken gerenommeerde musici in een ontspannen setting de mooiste klassieke werken en journalist en presentator Jellie Brouwer gaat in gesprek met boeiende gasten. De grote zaal van De Oosterpoort wordt volledig omgetoverd tot een grote, sfeervol ingerichte huiskamer, waar je geniet van een huiskamerconcert en talkshow ineen. 

Jellie Brouwer: “Niet ieder mens krijgt klassieke muziek als vanzelfsprekend mee tijdens de opvoeding. Ik ook niet. Uitzondering was Bach die ik gelukkig via de (Groningse) Opstandingskerk meekreeg. Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik door mijn werk als interviewer en presentator van onder meer Kunststof (NPO Radio1) kennismaakte met de wereld van de klassieke muziek.

Al eerder, tijdens mijn studie aan de School voor de Journalistiek, startte ik een ‘zelf-educatieproject’. Ieder boek dat ik las en waar klassieke muziek in voorkwam, diende als leidraad voor mijn ontdekkingstocht. Door de biografie van Maria Callas leerde ik opera’s kennen, door de kinderboekenschrijver Wim Hofman de Stabat Mater van Pergolesi, dankzij een documentaire kwam ik in aanraking met Arvo Pärt. Het bleken schatten in mijn bestaan.

De sandwichformules, al jaren een succes in de journalistiek, werkt wat mij betreft nog altijd. Stapelen maar. Daarom was ik ook onmiddellijk enthousiast toen ik van SPOT Groningen de uitnodiging kreeg om mee te werken aan De Salon. Ik ga in gesprek met interessante gasten die iedereen kent en je hoort klassieke concerten waar je je vingers bij aflikt. Ik kijk er enorm naar uit!”

Jellie Brouwer (onbekend)
The Mix – à la carte menu

The Mix – à la carte menu. Kom een heerlijk hapje eten in ons gloednieuwe restaurant The Mix in De Oosterpoort. Mix hier naar eigen smaak je wereldse gerechten in een kleurrijke omgeving. Geniet van heerlijk eten en muziek onder één dak en altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer