Davy Pieters / Frascatiproducties

Davy Pieters / Frascatiproducties

Made in here

Davy Pieters / Frascatiproducties

Made in here

  • Zaterdag 26 maart 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 26 maart 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Onthutsende science fiction, hardcore reality, niets verhullende propaganda en vette reclame. Binnen afzienbare tijd woont ongeveer zestig procent van de wereldbevolking in steden; we staan op een punt in de geschiedenis waarop we onze leefwijze drastisch zullen moeten veranderen. Reden genoeg om plannen in de markt te zetten om op een duurzame, ecologische, milieuvriendelijke manier samen te leven. Maar hoe zien we de toekomst? Hoe ver kunnen we gaan met vormgeven van onze omgeving, ons leven, onszelf? Is het wel mogelijk om idealistisch én consument te zijn? Made in Here zoekt naar hoe goed te doen. Is er een uitweg uit onze zelfbedachte eco friendly jungle?

Pieters maakte eerder de bejubelde monoloog The Truth About Kate (2014), die werd geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival en waarmee ze genomineerd werd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs. Daarna volgde How Did I Die (2014), waarvoor Davy in de wereld van het forensisch onderzoek dook. De voorstelling maakte een uitgebreide tournee door binnen- en buitenland.

“Het vraagt om een groot talent om de hersenen van je publiek op zo’n intelligente, geestige en hallucinerende wijze te kietelen. Davy Pieters: houd die naam in de gaten.” (Trouw over haar vorige voorstelling ‘How Did I Die’)

“Duizend keer beter dan een avond voor de televisie.” (Parool over haar vorige voorstelling ‘The Truth about Kate’)

“Vier blije figuren in een utopische omgeving houden ons voor hoe we ons moeten gedragen: grappig en verrassend.”

★★★ De Volkskrant

“Made in Here is propagandatheater voor de nieuwe mens. In een droogkomisch, strak vormgegeven concept legt Davy Pieters bloot waar dat toe leidt. Theater wil het maar niet worden, deze zeventig minuten durende reclamespot. Consequent is Pieters wel!”

★★★ Theaterkrant

“Vier acteurs brengen haar prikkelende en consequente concept in een geestige performance over het voetlicht”

★★★ de Volkskrant

“Recycle! Glimlach! Beweeg! We horen ze de hele dag: Adviezen voor een beter leven. De performance voor Made in Here brengt 88 levenswijsheden samen tot één heilstaatvisioen. In de geestige tekst van Jibbe Willems zijn het de leefregels van ‘de groene stad’, een duurzame, ecologische en milieuvriendelijke hipstertoren.”

★★★★ NRC