Daria van den Bercken (piano)

Daria van den Bercken (piano)

Avontuurlijke pianiste

Daria van den Bercken (piano)

Avontuurlijke pianiste

  • Donderdag 26 februari 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 26 februari 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Mozart: Sonate in F, KV 280 Mozart: Fantasie in c, KV 396/385f Mozart: Sonate in A, KV 331 Skrjabin: Selectie uit Preludes op. 11 Chopin: Nocturne in cis, op. 27/1 Chopin: Nocturne in Des, op. 27/2 Chopin: Scherzo nr. 2 in bes, op. 31

3 gangen-menu in Muze

3 gangen-menu in Muze

Amuse: Bitterbal van erwtensoep met schuim van rookworst
Italiaans gemarineerde makreelfilet in balsamico azijn met venkelsalade en zongedroogde tomaten
Ossenhaas verpakt in gedroogde ham met een jus van rode port en gepofte knoflook, met een aardappel-rozemarijn taartje en een spiesje van geroosterde wintergroenten
Chocolade marquis met gepocheerde peer en noten-koriander crumble

> Meer informatie en reserveren

> Bekijk hier het programmaboekje

Avontuurlijke pianiste
In het Braziliaanse São Paulo hing ze met haar concertvleugel aan een hijskraan. Ze liet zich met haar piano op een aanhanger door Amsterdam rijden. Het zijn stunts die op YouTube het nodige publiek trokken en die tekenend zijn voor de frisse en avontuurlijke manier waarop pianiste Daria van den Bercken haar muziek beleeft. In 2012 gooide ze hoge ogen met haar project ‘Händel At The Piano’, dat in de landelijke pers de hemel in werd geprezen. “Hoe vaker je hem beluistert, hoe mooier en rijker deze cd wordt”, schreef de Volkskrant in een vijfsterrenrecensie. En dus is het reikhalzend uitkijken naar haar Mozart-cd, die in het voorjaar van 2015 verschijnt. In De Oosterpoort laat ze alvast enkele van Mozarts kamermuziekparels horen, naast werk van Chopin en Skrjabin.

“Haar ideaal is een warme, levende klank en daarom werkt ze met hetzelfde team van geluidstechnici als waarmee ze de suites van Händel opnam. Dat is een manier om hetzelfde klankideaal te bereiken en het verband tussen de twee grote componisten duidelijk te maken.”
> Lees het volledige interview

Albumrecensie en interview Klassieke Zaken (Gerard Scheltens)

“Wat ik wil is mensen op een onverwacht moment treffen. Voor mij gaat het over mensen bereiken die normaal niet naar mijn concerten zouden komen. Als je iets op een overwacht moment hoort, sta je vaak meer open voor dingen die je nog niet kent.”
> Lees het volledige interview

Interview in De Agenda (Hanneke Moed)