Dansgroep Amsterdam

Dansgroep Amsterdam

Domestica

Dansgroep Amsterdam

Domestica

  • Maandag 29 oktober 2012
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 29 oktober 2012
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Samenwerking van twee dansvernieuwers
‘Domestica’ is een bundeling van twee bijzondere choreografen: Krisztina de Châtel en Ann Van den Broek. De Châtel’s voorstellingen draaien rond contrasten en confrontaties: kwetsbare menselijke lichamen tegenover natuurelementen. Van den Broek is een vernieuwende en succesvolle dansmaker die vaak inzoomt op extreme emoties als pijn en lust. De toonaangevende choreografen hebben een sterke professionele en persoonlijke band: als danseres werkte Ann vele jaren bij Dansgroep Krisztina de Châtel. Voor het eerst gaan beide vrouwen de dialoog aan in een gezamenlijke choreografie.

“een voorstelling van twee meesters!”

★★★★ Het Parool

“Beide vrouwen staan bekend om hun krachtige, minimalistische bewegingsstijl waarin soberheid en herhaling trefwoorden zijn. De emoties borrelen heftig, maar onderhuids en zonder te psychologiseren. “

★★★ de Volkskrant

“Er zitten prachtige dansante stukken in de voorstelling, die niet alleen door toevoeging van tekst een theatraal karakter heeft. Krachtig zijn de taferelen waarin de in zwart uitgaanskledij gestoken dansers rond elkaar hangen en er kleine interacties tussen hen plaatsvinden, en het eindbeeld met halfontklede lijven die door de ruimte verspreid liggen terwijl het licht door een van hen wordt uitgedaan.”

★★★★ Theaterkrant

“Veel gewaagder is de samenwerking van oudgediende Krisztina de Châtel met haar artistieke dochter, de Vlaamse Ann Van den Broek.” (..) “In ‘Domestica’ schetsen zij [De Châtel en Van den Broek] een fraai maar grimmig beeld van het begrip ‘thuis’.” (..) “In sommige delen zijn de beheerste, binnengehouden emoties van De Châtel te herkennen, in andere de meer extraverte, directe expressiviteit van Van den Broek.” (..) “Geen soepele rit ….., maar wel een interessant experiment.”

★★★ NRC Handelsblad

concept en choreografie: Krisztina de Châtel en Ann Van den Broek • muziek: Arne van Dongen • dans: dansers van Dansgroep Amsterdam en twee gastdansers van WArd/waRD (Andreas Kuck en Cecilia Moisio)