Nanine Linning

Nanine Linning

Voice over

Nanine Linning

Voice over

  • Zaterdag 6 april 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 6 april 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

 “Betoverende dansbeelden”
Voice-overs in media, commercie en politiek vertellen ons wat we moeten denken, voelen en consumeren. Linning gaat op zoek naar onze ongemanipuleerde innerlijke stem. De danstaal die ze in ‘Voice Over’ met haar dansers ontwikkelt, spreekt boekdelen: een dreigende tsunami die over het publiek heen raast en je niet meer loslaat. De dansers bewegen alsof hun leven ervan af hangt. Het openingsbeeld is meteen raak. Als een roedel kruipen de performers langzaam door het publiek richting toneel, bezeten van een allesverslindende honger die u 55 minuten lang op het puntje van uw stoel houdt.
“Met ‘Voice Over’ vertonen Nanine Linning en haar dansgezelschap nieuwe, betoverende dansbeelden.” (Osnabrücker Zeitung)

“Mesmerizing dance images”

Voice-overs in the media, commerce and politics, telling us what to
think, how to feel and what to consume. Linning is looking for our
unmanipulated inner voice. The language of dance which she and her
dancers create, says it all. It’s a threatening Tsunami  that rawrs over
the crowd and won’t let go. The dancers move as if their lives depend
on it. The opening scene immediately hits you. The dancers crawl towards
the stage through the crowd, possesed by  voracious hunger which will
keep you in it’s grip until the end of the perfomance.

“In Voice Over Nanine Linning and her dance company show us new, mesmerizing dance images.” (Osnabrücker Zeitung)

“Luid gejuich voor een duister-apocalyptische avond: met ‘Voice Over’ vertonen Nanine Linning en haar dansgezelschap nieuwe, betoverende dansbeelden.”

“Er werd in een nieuwe bewegingstaal en in een tempo, een elegante perfectie en vooral in een omvangrijke formatie gedanst als nog nooit tevoren bij Linning.”

“De choreografe en haar ensemble hebben met hun laatste Osnabrückse productie zichtbaar een ontwikkelingsspurt doorgemaakt, welke hun vertrek naar Heidelberg niet lichter zal maken.”

★★★★★ Osnabrücker Zeitung:

“Haar nieuwste en tevens laatste werk voor haar vertrek naar Heidelberg is een nalatenschap, waarin ze in een duistere atmosfeer, lichtende momenten heeft gecreeerd.”

“Als het om gevoelens en indrukken gaat, dan kietelt Nanine Linning met haar Dance Company alle zintuigen.”

★★★★★ Osnabrucker Nachrichten

“Beelden maken kan choreograag Nanine Linning. (…) Het zijn heldere beelden, niet mis te verstaan. Het oogt allemaal mooi en de doem die ons boven het hoofd hangt, als een voice over waarop wij geen invloed hebben, voelt zwaar.”

★★★ Volkskrantdoor
Mirjam van der Linden

“Éen ding staat bij de voorstellingen van Nanine Linning buiten kijf: ze weet hoe ze moet binnenkomen. Zo is ook de beginscène van ‘Voice Over’ een openings(vol)treffer. (…) Linning schiet vaker raak dan mis. Ook het slotbeeld is uitermate sterk.”

★★★★ Dagblad van het Noordendoor
Bregtje Schudel