Concerto Copenhagen & Kristian Bezuidenhout

Concerto Copenhagen & Kristian Bezuidenhout

Pianoconcerten van Mozart en Beethoven

Concerto Copenhagen & Kristian Bezuidenhout

Pianoconcerten van Mozart en Beethoven

  • Zaterdag 18 maart 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Concerto Copenhagen heeft zich onder aanvoering van dirigent en klavecinist Lars Ulrik Mortensen ontwikkeld tot een van de interessantste barokorkesten van deze tijd. De Denen komen naar Groningen met Kristian Bezuidenhout, een fenomeen onder de bespelers van de fortepiano.

Geestdriftig onthaalde Mozart-cd’s

Bezuidenhout kan met zijn instrument van ieder werk een spannend verhaal maken. “Hij reikt in zijn spel naar een hoger soort pingelen: hij vindt kleuren en stemmingen die anderen ontgaan”, schreef muziekjournalist Guido van Oorschot. Over Mozart hoef je Bezuidenhout niets te vertellen; zijn negendelige cd-reeks met Mozart-sonates werd wereldwijd geestdriftig onthaald.

Beethoven in kleine bezetting

Met dirigent Pablo Heras-Casado en het Freiburger Barockorchester nam hij de afgelopen jaren ook Beethovens pianoconcerten op met een kleinere bezetting dan gebruikelijk. Met als resultaat dat je ineens heel anders luistert naar stukken die je van a tot z dacht te kennen. “It’s arguably some of the most touching music for the modern listener. It reaches us very deeply and continues to do so”, aldus Bezuidenhout het interview op het YouTube-filmpje hieronder. In het avontuurlijke Concerto Copenhagen vond hij de perfecte match om je ook live nieuwe Beethoven- en Mozart-ervaringen te laten opdoen.

Programma en bezetting
J.M. Kraus: Overture to Olympie
Mozart: Pianoconcert nr. 19 in F
Beethoven: Pianoconcert nr. 2 in Bes op.19

dirigent: Lars Ulrik Mortensen  | fortepiano: Kristian Bezuidenhout

Dineren bij MUZE

In restaurant MUZE kom je in een sfeervolle ambiance in de stemming voor het concert of de voorstelling waarvoor je naar De Oosterpoort bent gekomen. We serveren hier naar keuze een drie,- of viergangen diner met klassieke gerechten op eigentijdse wijze gepresenteerd.

Bekijk menu en reserveer