Collectief Het Paradijs

Collectief Het Paradijs

Paradijsvertraging

Collectief Het Paradijs

Paradijsvertraging

  • Woensdag 29 april 2020
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 29 april 2020
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start of event
  • (Times are subject to change)

De succesvolle voorstelling Paradijsvertraging van Collectief Het Paradijs is terug!

In een ondergrondse bunker zijn de zaden van de wereld opgeslagen. Na een niet nader omschreven ramp, meldt een groepje idealisten zich om de zaden weer op te kweken en zodoende een nieuw begin te maken voor de mensheid. Maar de groep vergeet al snel de beschaving waar ze uit voortkwam en ontwikkelt in rap tempo een eigen vorm van stompzinnigheid. Als het laatste licht door kortsluiting uitvalt kan niemand zich meer herinneren hoe het weer aan moet.

Paradijsvertraging gaat over het falen van onze ideologieën. Vanuit allerlei denkbeelden worden handvatten bedacht om het leven dragelijker te maken. Maar vaak genoeg maken al deze verzinsels het leven helemaal niet makkelijker. Paradijsvertraging gaat over onze tijdgeest, over onze persoonlijke en maatschappelijke ideologieën en de twijfel en angst die daarmee gepaard gaan. Want hoe gaan we in hemelsnaam om met de waan van de dag? En wat als we al onze denkbeelden laten varen? Wat blijft er dan nog van ons over?

Collectief Het Paradijs

Collectief Het Paradijs vond elkaar tijdens de Mime Opleiding waar ze in juni 2018 gezamenlijk afstudeerden. Ko van den Bosch werkte samen met de acht mannen en de vrouw. Hoe verschillend de afzonderlijke leden ook zijn, zij stuwen elkaar onzelfzuchtig omhoog; zich constant bewust van de aanwezigheid van de ander. Ze rijgen humor en tragiek aan elkaar, nemen de tijdgeest op de hak en zetten hun hele hebben en houwen in voor eenzelfde doel: een verhaal vertellen en er alles uithalen wat erin zit. De voorstelling maakte zoveel indruk dat een reprise niet uit kon blijven.

“De spelers maken er met hun scherpzinnige fysieke spel een zowel hilarisch als hartverscheurend kleinood van.”

Theaterkrant

“Verrukkelijke voorstelling”

NRC Handelsblad

Tribune op toneel

Deze voorstelling wordt toneel-op-toneel gespeeld, een bijzondere setting waarbij het publiek op een tribune op het podium zit. Alle plaatsen hebben zeer goed zicht en zijn vrij te kiezen.

spel/concept/productie/vormgeving Jurriaan de Vos, Jasper Koopmans, Hali Neto, Sue-Ann Bel, Ivar Schutte, Santino Slootweg, Luuk Weers, Len Pillen, Vincent van Woerkom. In samenwerking met Ko van den Bosch

Paradijsvertraging is een coproductie van Collectief Het Paradijs, Golden Palace en Feikes Huis.