Circus Treurdier

Circus Treurdier

De zwarte doos

Circus Treurdier

De zwarte doos

  • Vrijdag 6 november 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 6 november 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Absurd, melancholisch en muzikaal
Circus Treurdier heeft menig theaterbezoeker op en over het puntje van de stoel gekregen met voorstellingen vol absurdistische en melancholische humor, muziek, zang en intelligente (lied)teksten.

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Let op: deze voorstelling is tussen 10 juni tot 15 juni alleen te bestellen als Agenda abonnee. Vanaf 15 juni 19.30 uur start de algemene voorverkoop!

‘De Zwarte Doos’ is een muziektheatervoorstelling over het mysterie van het leven en het probleem van onze hardnekkige sterfelijkheid. Want de dood heeft wat je noemt een imagoprobleem. Circus Treurdier gaat daar wat aan doen met deze ode aan de vergankelijkheid, boordevol zwarte humor, engelachtige muziek – van begrafenisklassiekers tot stukjes uit Schuberts ‘Winterreise’ – en morbide geiligheid. Kom en laat je bewieroken en besprenkelen door dit zeer verfrissende gezelschap.

Koffie en alcohol
De bar in het Grand Theatre is een half uur voor aanvang geopend voor bijvoorbeeld een lekkere zwarte kop koffie met een plak cake. Na afloop wordt de locatie omgetoverd tot Café De Dood, waar je tot in de late uurtjes bier, wijn en zwarte cocktails kunt drinken.

“Ook de uitvoering is fantastisch, zoals eigenlijk altijd bij Circus Treurdier. Het spel van de acteurs en de muziek van Wilko Sterke (piano) en Geneviève Verhage (cello) zijn technisch perfect en ook de vormgeving is erg geslaagd. Het decor (Janne Sterke) is simpel maar doeltreffend en lichtontwerper Yuri Schreuders geeft het thema van de voorstelling extra nadruk met zijn spannende licht-donker-contrasten.”

★★★ Theaterkrant

concept, tekst en spel: Jan-Paul Buijs, Ellen Parren en Thomas Spijkerman ∙ regie: Joost van Hezik ∙ composities: Wilko Sterke ∙ muziek: Wilko Sterke en Geneviève Verhage