Chopin Festival: Nelson Goerner

Chopin Festival: Nelson Goerner

Chopin Festival: Nelson Goerner

  • Zaterdag 26 oktober 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 26 oktober 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start of event
  • (Times are subject to change)

Welke recensie je er ook op naslaat, iedereen is het er over eens dat Nelson Goerner een van de opmerkelijkste pianisten van zijn generatie is.

In 2013 was hij onverwachts de ster van de avond toen hij tijdens de serie Meesterpianisten in het Concertgebouw de zieke Nelson Freire verving. Het seizoen erna verzorgde Goerner het openingsrecital en opnieuw waren pers en publiek lyrisch: “Met zijn verfijnde, verzorgde, intelligente en muzikanteske musiceren wist hij meer te boeien dan veel van de pianisten met veel beroemdere namen die in deze serie keer op keer te beluisteren zijn”, schreef Trouw in een vijfsterrenrecensie. Een grote eer dus om deze Argentijnse meester van de beheerste expressie, van nuance en klankkleur te gast te hebben tijdens het Chopin Weekend.

Nelson Goerner over het programma:

“Robert Schumann’s Blumenstück is an invitation to a world of dreams, of nostalgic and sweet memories…while the mighty Brahms Sonata is full of passion and drama but also infused with a tender lyricism reminiscent of Schumann…the Chopin Berceuse and Barcarolle are both characteristic of the composer at the peak of his refinement and harmonic subtleties, opening new, wide horizons of beauty. Terrifying power and drama prevail in the Third Scherzo, while the Andante spianato and Grande Polonaise Brillante, with its charm, bel canto lyricism and great rhythmic flair, is an all-time favorite for pianists and audiences alike.”

Programma
Schumann: Blumenstück in Des op. 19
Brahms: Pianosonate nr. 3 in f op. 5
Chopin: Berceuse in Des op. 57
Chopin: Barcarolle in Fis op. 60
Chopin: Scherzo nr. 3 in cis
Chopin: Andante spianato et grande polonaise brillante op. 22

Klezmer muziek
Na afloop van het concert kunt u genieten van Klezmer muziek in de foyer door het Bolotny Trio.

Onderdeel van Chopin Festival

In het laatste weekend van oktober organiseren de Chopin Stichting Nederland en SPOT Groningen een driedaags festival rondom pianist en componist Frédéric Chopin. Het is ook mogelijk om dagkaarten en een passe-partout voor het hele festival te bestellen.
Bekijk het volledige programma
Kaartverkoop dagkaarten/passe-partout

Tromp open

Tromp open

Lekker eten kan ook in De Oosterpoort! Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in ons restaurant Tromp. Bekijk de menukaart of reserveer een tafel via Couverts.