Caro Emerald Live in Concert

Caro Emerald Live in Concert

Caro Emerald Live in Concert

  • Zondag 16 november 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 16 november 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop: kassa De Oosterpoort, Trompsingel 27 (ma t/m za: 12.00-18.00) uur & website De Oosterpoort, Plato en ticketmaster.nl

Let op: vrije sta- en zitplaatsen.

Caro Emerald komt terug naar De Oosterpoort. Na het succes van haar debuutalbum ‘Deleted Scenes From The Cutting Room Floor’ en het winnen van de Popprijs stond ze in 2011 in een uitverkochte Grote Zaal. Tijdens het veroveren van Europa werd inspiratie op gedaan voor het tweede album ‘The Shocking Miss Emerald’ en nu komt ze weer naar Groningen.

Op het tweede album borduren Caro en haar producers verder op het geluid van het debuut. De producties zijn echter rijker en het album vertelt een verhaal. De levendige Europese kunst, entertainment en mode scene van de jaren 1920-1960 vormen het decor en Caro Emerald zit middenin deze wereld. Beroemde hotels en louche cafés waar modieuze dames, artiesten die met hun carrière worstelen en buitenstaanders samenkomen. Maar het album staat vooral in het teken van stijl.

Tot nu toe verschenen er drie singles: ‘Tangled Up’, ‘Liquid Lunch’ en ‘I Belong To You’. ‘The Shocking Miss Emerald’ behaalde inmiddels de platina status in Nederland en doet het wederom ook goed in de rest van Europa. Voor de liveshows wordt het podium geheel aangekleed in de stijl en feel van het album. Genoeg reden dus om Caro Emerald weer ‘Live in Concert’ te beleven!

“Waarin deze plaat zich nog het meest onderscheidt van het debuut is de manier waarop de liedjes zich in je hoofd nestelen. Nummers die meteen beklijven zijn het tangonummer Tangled Up, het jazzy Completely, het aan James Bond-songs refererende I Belong To You en The Maestro met zijn Andrews Sisters-achtige zang.”

Lees de volledige albumrecensie.

★★★★ Albumrecensie Nu.nl (Pierre Oitmann)