Busch Trio

Busch Trio

Haydn, Mendelssohn en Rachmaninov

Busch Trio

Haydn, Mendelssohn en Rachmaninov

  • Donderdag 9 februari 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Het Busch Trio – vernoemd naar de legendarische violist Adolf Busch – heeft zich in amper tien jaar tijd ontwikkeld tot een pianotrio waar de liefhebbers hun vingers bij aflikken. Luister naar hun prachtige cd’s en je hoort direct hoe de klasse ervan afspat. Tijdens dit concert spelen ze muziek van Haydn, Mendelssohn en Rachmaninov.

Het Busch Trio is de vrucht van een jarenlange vriendschap. Mathieu van Bellen (viool) ontmoette de broers Ori (cello) en Omri Epstein (piano) in Londen tijdens hun studie aan het Royal College en waren al snel onafscheidelijk. Naast af en toe een partijtje voetbal draaide alles in hun leven om muziek. Als ze niet zelf speelden, spraken de drie tot diep in de nacht over muziek of luisterden ze naar oude opnames. In 2012 kreeg die gezamenlijke passie vorm in een ensemble dat in mum van tijd de internationale top bereikte.

Een duik in het oeuvre van Haydn, Mendelssohn en Rachmaninov

Tijdens dit concert duikt het Busch Trio eerst in Haydns waanzinnig grote oeuvre, dat naast 104 symfonieën, 68 strijkkwartetten, 80 klaviersonates, 13 missen, 24 opera’s, 2 oratoria, een Stabat Mater en een lijdensverhaal ook nog ruim 40 pianotrio’s bevat. Keuze genoeg dus. Daarna gaat het van de levensvreugde in Mendelssohns romantische Pianotrio nr. 2 over naar Rachmaninovs meeslepende Trio Élégiaque nr. 2, geschreven naar aanleiding van het overlijden van Tsjaikovski.

Concert i.s.m. Stichting de Groningsche Muziekvereeniging.

Programma en bezetting
Haydn: Pianotrio nr. 35 in C
Mendelssohn: Pianotrio nr. 2 in c op.66
Rachmaninov: Trio Élégiaque nr. 2 in d op.9

piano: Omri Epstein | viool: Mathieu van Bellen | cello: Ori Epstein

Inleiding

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19.15 uur. Deuren gaan om 19.00 uur open. Kaarten à € 3,50 kun je meebestellen bij je bestelling of apart wanneer je al kaarten hebt.

The Mix – à la carte menu

The Mix – à la carte menu. Kom een heerlijk hapje eten in ons gloednieuwe restaurant The Mix in De Oosterpoort. Mix hier naar eigen smaak je wereldse gerechten in een kleurrijke omgeving. Geniet van heerlijk eten en muziek onder één dak en altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer