BIRDS (12+)

BIRDS (12+)

Powered by DOX

BIRDS (12+)

Powered by DOX

  • Donderdag 14 april 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 19:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Echte vrijheid, hoe ziet dat eruit? Iedereen wil het graag, net als minder gedoe en problemen. Maar vrij zijn en je zo voelen is helemaal niet vanzelfsprekend.

Dans en spoken word

In Birds, een voorstelling vol dans, spoken word en elektronische muziek, reflecteert choreograaf Dalton Jansen op zijn jeugd in een woongroep van een gesloten zorginstelling. Hij keek er vaak uit het raam naar de vogels buiten. Hoe zou het hem zelf vergaan als hij straks vrij was? Zou hij het redden, daar in de buitenwereld? Dalton verbeeldt de moeilijke weg naar volwassenheid van jongeren die niet thuis kunnen wonen. Hoe deal je met de toekomst als je geen veilig nest hebt gehad? Ben je wel klaar voor de maatschappij? Dalton wil met Birds laten zien dat het kan: je uit een benarde situatie vechten, al is het niet makkelijk.

 

Dalton Jansen

Danser en choreograaf Dalton Jansen is afgestudeerd aan de opleiding Urban Contemporary (JMD) aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. In 2021 richtte hij zijn eigen dansgezelschap BLACK BIRDS en in datzelfde jaar sleepte hij ook de BNG Bank Dansprijs in de wacht en won hij de prijs van de Nederlandse Dansdagen. Momenteel doet Dalton, in het kader van de nieuwe makerssubsidie van Fonds Podiumkunsten, onderzoek naar zijn eigen dansvocabulaire onder de vleugels van DOX, Conny Janssen Danst en Productiehuis Theater Rotterdam.

regie en choreografie: Dalton Jansen | dans: Jefta Tanate e.a.