awkward i

awkward i

awkward i

  • Zaterdag 21 oktober 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 21 oktober 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Let op: uitsluitende vrije staanplaatsen.

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Pop van eigen bodem Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

AWKWARD i

In 2009 verscheen het debuutalbum ‘I Really Should Whisper’ van awkward i, alias de Groninger Djurre de Haan (tevens bassist van Alamo Race Track). Zijn album verraste vriend en vijand en werd nog overtroffen door de bejubelde opvolger ‘Everything on Wheels’ uit 2011, vol geweldige teksten en ge(s)laagde nummers. Begin 2018 verschijnt zijn derde album ‘Kyd’. De Haan laat hiervan dit najaar al voorproefje horen, gewapend met zijn gitaar.

Het geluid van ‘Everything on Wheels’ is voller en rijker dan de vorige plaat. Een paar nummers zijn klein en folky maar nog altijd rijk van klank en samenspel. Doordat ze het ‘live’ geluid wilden vangen, creëerden zij meer het bandgevoel. Hierdoor is de zang puur geworden.

Zijn muziek is een combinatie van melodie en poëzie. “Wat ik te zeggen heb, kun je het beste zoeken in mijn nummer,” aldus de Haan. Hij probeert zijn nummers iets unieks mee te geven en in de liedjes iets bijzonders te verwerken

“Gewoon een klankwereld creëren die me eigen is.” – Djurre de Haan.

Om het gevoel van de band compleet te maken vergezellen Diederik Nomden, Susanne Linssen  en Bo Koek hem tijdens de live shows, net als in de studio.
 
Wil je deze muziek die levendig, spontaan en eerlijk is horen? Kom dan zaterdag 21 oktober naar De Bovenkamer van Groningen! (Noorderbinnensingel 14, Groningen)

Zie ook de website van awkward i.

“De songs moeten het over het algemeen hebben van een mooi instrumentaal tapijt van diverse pluimage. Zo smelten gitaar, viool, cello, mandoline, tamboerijn, percussie, drum en bas of tweede stem samen, maar liggen ze nergens de zang van Djurre in de weg.” (Wilbert Stuifbergen | Writteninmusic)

★★★★ Recensie Written in Music over ‘Everything On Wheels’

Tickets: via this website, our box office, local record store Plato and ticketmaster.nl

In 2009 was awkward i’s, aka Groninger Djurre De Haan (also bassist from Alamo Race Track) debut album ‘I Really Should Whisper’ released. His album suprised everyone and surpassed the acclaimed successor ‘Everything on Wheels’ from 2011. which is full of great lyrics and successful songs. His new album ‘Kyd’ wil be released in 2018 and he will let us hear a part of it, armed with his guitar.