Anne Wil Blankers, Henriëtte Tol, Renée Fokker

Anne Wil Blankers, Henriëtte Tol, Renée Fokker

Fokker Blankers Tol

Anne Wil Blankers, Henriëtte Tol, Renée Fokker

Fokker Blankers Tol

  • Dinsdag 19 maart 2024
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Drie zussen treffen elkaar op wat voor iedereen een kruispunt blijkt te zijn. Tol heeft de boel opgelicht en is gesnapt. Fokker is ziek, terwijl haar lichaam altijd haar anker was. Blankers is de voorheen soevereine grip op haar bedrijf aan het verliezen. Er blijken de nodige oude koeien in de sloot te liggen.

Fokkker Blankers Tol

Fokker Blankers Tol is een toneelstuk geïnspireerd door drie formidabele actrices. Twee zussen en hun oude moeder treffen elkaar op wat voor iedereen een kruispunt blijkt te zijn. Tol heeft de boel opgelicht en is gesnapt voordat ze het op kon lossen. Fokker is ziek terwijl haar lichaam altijd haar anker en haar kapitaal was. Blankers heeft tot voor kort als een keizerin haar bedrijf geleid en als een matrone de familie, maar raakt nu langzaam haar greep op de dingen kwijt. Gedrieën verstoppen ze zich even voor de wereld, om op adem te komen, en zich te verliezen in herinneringen. Maar dan blijken er best wel wat oude koeien in de sloot te liggen, en lijken in de kast. Kennen ze elkaar wel echt zo goed als ze denken? En hoeveel tijd hebben ze eigenlijk nog? Want de werkelijkheid klopt intussen steeds dwingender op de deur. Fokker Blankers Tol is een toneelstuk over drie sterke vrouwen die beginnen te wankelen.

Anne Wil Blankers, Henriëtte Tol en Renée Fokker

Anne Wil Blankers (o.a. Driving Miss Daisy, Moeders en Zonen), Henriëtte Tol (o.a. Soldaat van Oranje, Bloedverwanten) en Renée Fokker (o.a. Judas, Wie is de Mol) spelen deze tragikomedie over echte vrouwen met een leven vol verhalen, geregisseerd door Guy Clemens (o.a. De Zaak Menten, Kunsthart) en geschreven met de scherpe pen van Marijke Schermer (o.a. de roman Liefde, als dat het is). Een avond van acteursgeweld waar je na diepe ontroering verrast wordt met fysieke, hilarische, beeldende scènes!

Voorstelling toegankelijk voor blinden en slechtzienden

Wij voorzien deze voorstelling van audiodescriptie: een audiobeschrijving door een blindentolk. Via een koptelefoon hoor je de beschrijving wat er op het toneel te zien is, wat de acteurs doen en hoe het decor eruit ziet. Met vooraf een Meet&Feel, waar je kan kennismaken met decor, kostuums, spelers etc. Wij werken samen met Stichting Komt het zien! Voor het reserveren van een kaartje kan je bellen naar 050-3680368 (op werkdagen tussen 12:00 en 14:00).

Met : Anne Wil Blankers, Henriëtte Tol en Renée Fokker / Tekst : Marijke Schermer / Regie : Guy Clemens / Producent : More Theater Producties