American Aquarium

American Aquarium

American Aquarium

  • Zaterdag 9 oktober 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Binnenzaal / Trompsingel 27
  • 22:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

De rauwe en doorleefde stem van frontman BJ Barham en de alt-country sound van de band, zorgen er voor dat liefhebbers al jaren niet meer om American Aquarium heen kunnen. Ze stonden in 2018 al op TakeRoot en komen op 9 oktober de zaal platspelen met hun eigen show. 

De vijf rasmuzikanten uit North Carolina, het onofficiële headquater van de alt-country, verkennen met hun songs de grenzen van het genre en implementeren vaak een flinke scheut seventies countryrock in hun muziek. Ze zijn onder meer beïnvloed door de band Drive-By Truckers en hun nummers kregen door de jaren heen steeds meer een Springsteen sound.

Verplaatst

In verband met de aanhoudende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus heeft American Aquarium de Europese tour moeten verplaatsen. Het concert in De Oosterpoort op 10 oktober 2020 is verplaatst naar 9 oktober 2021.

Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Kun je niet op de nieuwe datum, stuur dan even een mail naar kassa@spotgroningen.nl.

“Earns every bit of his Southern Springsteen cred.” – Rolling Stone over frontman Barham

Lamentations
Van hun nieuwe album Lamentations kunnen we weer iets nieuws verwachten. ”I think when you listen to this record, something is going to change in you. You’re going to feel something. That’s the most important part of songwriting: making someone feel.” – Barham