3FM presents: Birdy

3FM presents: Birdy

support: Billy Lockett

3FM presents: Birdy

support: Billy Lockett

  • Maandag 17 februari 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 17 februari 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop: kassa (ma t/m za van 12.00 tot 18.00 uur: 050 368 0 368) en website De Oosterpoort, Plato en ticketmaster.nl

English Birdy

English Birdy

Birdy is back. This young British singer-songwriter reached the #1 position in many European countries with her 2011 debut album. Her own interpretations of other songs such as ‘Skinny Love’ (a cover of Bon Iver) became huge hits. In the Netherlands this song even reached platinum three times. Now Birdy is back with her new album ‘Fire Within’, in which she profiles herself more as a songwriter.

Let op: vrij sta- en zitplaatsen

Birdy is back. In 2011 wist de jonge Britse singer-songwriter met haar debuutalbum de nummer #1 positie te veroveren in een hoop Europese landen. Voornamelijk met haar eigen interpretaties van andere nummers, zoals de dikke hit die ze scoorde met ‘Skinny Love’ (een cover van Bon Iver). In Nederland behaalde dit nummer maar liefst drie keer platina. Nu is Birdy terug met het nieuwe album ‘Fire Within’, waarop ze meer op de voorgrond treedt als songwriter.

Voor ‘Fire Within’schakelde Birdy enkele prominente namen in zoals Ryan Tedder (Beyoncé), Dan Wilson (Adele) en Ben Lovett (Mumford & Sons). De liedjes op het album putten veelvoudig uit bekende thema’s als liefde en passie, zoals ook de eerste single ‘Wings’ laat horen. Maar Birdy verrast ook met een upbeat nummer als ‘Light Me Up’. En ze schreef dus mee aan alle nummers op de plaat, het leeuwendeel komt zelfs geheel uit haar pen. Al met al staat ‘Fire Within’ voornamelijk voor de groei van de jonge Britse: op persoonlijk vlak, qua sound en als songwriter.

Lees hier een interview met Birdy van Muziek Magazine

Support: Billy Lockett

De jonge singer-songwriter Billy Lockett is afkomstig uit het Britse Northampton en debuteerde vorig jaar met de EP ‘White Noise’. Lockett maakt verhalende indiepop, gezongen met soulvolle stem en ondersteund door geraffineerde gitaar- en toetsenpartijen.  De nummers ‘Don’t Wait Up’ en ‘Balance’ werden al opgenomen in de BBC Radio 1 Introducing playlist. Een naam om in de gaten te houden.

“De zangeres torent continu boven haar muzikanten uit en heeft de daadkracht om alles en iedereen de baas te zijn in Amsterdam.”

“Maar wanneer de jonge Britse zangeres, wiens familie een Nederlandse oorspong kent, enkel begeleid door de piano haar strot opentrekt, is duidelijk dat we hier nog altijd met een buitengewoon talent te maken hebben.”

Lees het volledige concertverslag.

★★★★★ Concertverslag nu.nl (Harm Groustra)

”Birdy bevestigt met ‘Fire Within’ haar status als talent”

Lees de volledige albumrecensie

★★★ Albumrecensie Lust for Life (Martin Cuppens)