10cc

10cc

+ support: Jasper Erkens

10cc

+ support: Jasper Erkens

  • Zondag 31 oktober 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:00 uur: Start concert
  • 22:20 uur: Einde concert
  • (Tijden onder voorbehoud)

10cc was in de jaren zeventig een van de creatiefste en kleurrijkste bands ter wereld, een fenomenale hitmachine die klassiekers als I’m Not In Love, The Wallstreet Shuffle en Dreadlock Holiday produceerde. Onder aanvoering van meesterliedjesschrijver Graham Gouldman komt de band op zondag 31 oktober naar De Oosterpoort.

Ondanks het uitblijven van een nieuw album – Mirror Mirror uit 1995 is wat studioalbums betreft het laatste wapenfeit van het duo Gouldman / Steward onder de 10cc vlag – tourt de band al weer jaren over de hele wereld en blijven de shows immens populair. Daarbij wordt Gouldman geflankeerd door o.a. drummer Paul Burgess en gitarist Rick Fenn, die in 1976 na het vertrek van Kevin Godley en Lol Creme aanschoven. Dat 10cc ook de huidige generatie popliefhebbers weet aan te spreken, blijkt wel uit de woorden van Gouldman: “We zien niet enkel de mensen die we verwachten, de mensen die zijn opgegroeid met 10cc, maar we merken dat er ook telkens een jonger publiek naar onze shows komt.”

Support: Jasper Erkens
Geboren in België. Opgegroeid in Londen. Woonachtig in Amsterdam. Jasper Erkens is amper 28 en heeft er al een rijk gevuld parcours opzitten. Hij was pas 15 toen hij zijn eerste plaat releaste. Geïnspireerd door iconen als David Bowie en Damien Rice speelde de jonge, ambitieuze Erkens zich in de kijker. Het legde hem geen windeieren. Hij speelde als jongste solo artiest ooit op Rock Werchter en veroverde een plek als support van Adele, die hem prompt wat moederlijke raad gaf: “Schrijf je in aan de BRIT school in Londen.” Erkens liet het zich geen twee keer zeggen en vertrok op muzikale queeste aan de andere kant van het kanaal.

 

Maak je avond compleet in The Mix

Maak je avond compleet in The Mix

Kom vooraf een heerlijk hapje eten in restaurant The Mix, geniet van het concert  en blijf nog even hangen in die vibe na afloop met een lekker drankje, borrelhapje, goed gezelschap en wellicht zelfs nog een paar kleine danspasjes! Nieuwsgierig? Alle info over The Mix en de wereldse menukaart vind je hier! Direct reserveren voor een diner kan via The Fork.

Enkel geplaceerde zitplaatsen beschikbaar