Theaterprogrammeur Henk Kuiper over True Copy

Theaterprogrammeur Henk Kuiper over True Copy

Blog

Theaterprogrammeur Henk Kuiper vertelt waarom hij koos voor True Copy, een ingenieuze theatervoorstelling van het Vlaamse gezelschap BERLIN.

“Misschien herinnert u het zich nog, want het was wereldnieuws: in de herfst van 2018 werd bekend dat een zes jaar daarvoor gestolen Picasso uit de Rotterdamse Kunsthal was teruggevonden in Roemenië. Al snel bleek het echter om een vervalsing te gaan. In werkelijkheid bleek de ‘vondst’ de centrale opmaat te zijn voor True Copy, een ingenieus in elkaar stekende theatervoorstelling van het Vlaamse gezelschap BERLIN.

Een tijdje geleden zag ik de voorstelling en was zeer onder de indruk van de wijze waarop we een inkijkje kregen in leven en denken van meestervervalser Geert Jan Jansen. In True Copy vertelt hij over de kracht van echt en nep en spiegelt de waarheid met de leugen. Uiteindelijk weet je bijna niet meer wat te geloven en dat levert een formidabele voorstelling op. Wat mij betreft een niet te missen avond voor iedere kunst- en theaterliefhebber.”

Henk Kuiper
Theaterprogrammeur SPOT Groningen