Leven na ESNS

Leven na ESNS

Nieuws

Terwijl de laatste confetti slierten uit het plafond van De Oosterpoort neerdalen na een ongekend fijne editie Noorderslag, ontstaat het besef dat de ESNS-bubbel van afgelopen week toch echt ten einde is. Maar niet getreurd, want er is leven na ESNS! Speciaal voor jou hebben wij daarom 15 shows uitgelicht, zodat je ook de komende tijd lekker muziek kunt blijven (her)ontdekken!

► Absynthe Minded – 11 februari SPOT/De Oosterpoort
Scherp en vrolijk, melodieus en meeslepend: Absynthe Minded is een Belgische band op het hoogtepunt van hun kunnen! Met hun nieuwe plaat ‘Sunday Painter’ onder de arm staat de indierock-/ jazzband 11 februari in De Oosterpoort. Tickets & info.

► Charlie Cunningham – 15 februari SPOT/Stadsschouwburg
De Britse singer-songwriter Charlie Cunningham maakt karaktervolle nummers, die zowel ingetogen als vrolijk zijn. Voeg daar zijn warme, suggestieve stem aan toe en er valt iets tijdloos en prikkelends op zijn plaats. Tickets & info.

► Blackbird – 16 februari SPOT/De Oosterpoort
De filmische, nostalgische popmuziek van Blackbird wordt gekenmerkt door rockende vintage gitaren, catchy hooks en sterke vocalen. Na de release van haar eerste 2 albums is Blackbird niet meer uit het Nederlandse radiolandschap weg te denken. Tickets & info.

► Nobu –  23 februari SPOT/De Oosterpoort
Nobu is een singer-songwriter met een hip-hop hart. De artiest is op zijn minst kleurrijk, excentriek en eigenzinnig te noemen, en dat gaat niet onopgemerkt. Met drie succesvolle ep’s en een stijf uitverkochte clubtour laat Nobu zien dat hij de taal spreekt van zijn fans. Tickets & info.

► Alela Diane – 28 februari SPOT/Grand Theatre
Alela Diane is een singer-songwriter en gitariste. Haar muziek wordt omschreven als New Weird America, folk en ‘kampvuur-gospel’, waarbij ze vooral erg rustige en ingetogen liedjes maakt. Tickets & info.

► Gallowstreet – 2 maart SPOT/De Oosterpoort
Gallowstreet is al meer dan tien jaar een begrip in de Nederlandse muziekscene. Deze Amsterdamse powerhouse brassband staat garant voor blazerswerk op topniveau en een show die het dak er vanaf blaast. Tickets & info.

► Johan – 7 maart SPOT/De Oosterpoort
Na een time out, waarin veel – en ook weer niks – gebeurde, keert de Nederlandse indie-rockband JOHAN terug naar de Nederlandse podia. Ze nemen hun nieuwe album THE GREAT VACATION met zich mee. 7 maart staan ze in de Kleine Zaal voor de kick-off van hun tour. Tickets & info.

► Willem – 28 maart SPOT/De Oosterpoort
Rapper en zanger Willem, bekend als de helft van het succesvolle duo The Opposites, gaat weer op tour! Willem zijn eerste solowerk, het album Man In Nood, dateert uit 2018 en sleepte meerdere prestigieuze prijzen in de wacht. Met zijn indrukwekkende live-shows legt Willem de lat hoger voor nationale collega-artiesten. Tickets & info.

► Subterranean Street Society – 6 april SPOT/Der Aa-theater
De Deens-Nederlandse alternatieve rockband Subterranean Street Society brengt rauwe folk-grunge met een poëtisch randje en heeft met hun muziek de halve wereld al gezien. Het trio verwerkt verschillende muziekstijlen in hun nummers, met duidelijke invloeden van indie, folk, grunge en rock. Tickets & info.

► Toby Sebastian – 18 april SPOT/Lutherse Kerk
Toby Sebastian is een Engelse muzikant en acteur. Je zou hem kunnen kennen van zijn acteerwerk in de serie Game of Thrones en de biopic The Music of Silence. Echter maakt de artiest ook veel indruk op het podium met zijn heldere pop-sound. Rolling Stone Magazine benoemde hem dan ook niet zonder reden als One to Watch. Tickets & info.

► Matt Perriment – 21 april SPOT/Der Aa-theater
Matt Perriment laat in een onuitwisbare indruk achter met zijn gedurfde indie-folkmuziek. Op het podium ontvouwt zijn muziek als levendige schilderachtige portretten, verweven met hartstochtelijke verhalen en bruisende composities. Met zijn cinematografische productie wordt het publiek ondergedompeld in een  kleurrijk schouwspel. Tickets & info.

► Prins S. en de Geit – 25 april SPOT/De Oosterpoort
Hard gaan kenmerkt deze Haagse band. Niet alleen muzikaal met hun eigenzinnige mix van rap, elektronische en experimentele pop ondersteund door harde beats en poëtische teksten, maar ook als het gaat om shows en het razendsnel uitbouwen van een groeiende fanbase. Tickets & info.

► Jungle By Night – 26 april SPOT/De Oosterpoort
Deze band bestaat uit zeven Nederlandse jongens die samen een energieke live-act vormen waarbij je onmogelijk stil kan blijven staan. De Amsterdamse band gebruikt hierbij synthesizers, drums, bas, gitaar en percussie, aangevuld met een trompet en trombone. Jungle by Night bevindt zich op het snijvlak tussen analoge dansmuziek, funk, Krautrock, jaren 70-funk en jaren 80-elektro. Tickets & info.

► The Paper Kites – 7 mei SPOT/De Oosterpoort
De muziek van The Paper Kites doet denken aan die van Bear’s Den, Bon Iver en Angus & Julia Stone, maar de groep laat zich door verschillende genres inspireren. Ofwel, in de woorden van frontman Sam Bentley: “We are whatever we released on the last record”. Tickets & info.

► Alvaro Soler – 19 mei SPOT/De Oosterpoort
Alvaro Soler is op dit moment een van de grootste Latin-artiesten in Europa. Zijn zomerse sound ligt ergens tussen gepassioneerde emotie en direct pakkende pop. Niet alleen schrijft en zingt hij alle nummers zelf, maar hij bespeelt ook verschillende instrumenten en co-produceert elke track. Tickets & info.

 

(Foto header: CASPER MAAS)