EERSTE NAMEN RHYTHM & BLUES NIGHT 2023

EERSTE NAMEN RHYTHM & BLUES NIGHT 2023

Nieuws

Nieuwe editie met de eerste namen voor Rhythm & Blues Night

Menig liefhebber van blues en aanverwante muziekstijlen heeft zaterdag 29 april al lang in de agenda staan, want dan vindt in De Oosterpoort in Groningen namelijk de 31e editie van de Rhythm & Blues Night plaats. Het festival brengt elk jaar vele topacts uit de internationale blues, roots en Rhythm ‘n’ Blues scene bij elkaar onder één dak en heeft de lat voor komend jaar hoog gelegd. De eerste smaakmakers die naar Groningen komen zijn namelijk: Kenny Wayne Shepherd, David Eugene Edwards, Ana Popovic en Jason Ringenberg & His Barnstormers.

Meer namen volgen snel. De kaartverkoop voor het festival start donderdag 27 oktober om 10.00 uur via de website van organisator SPOT Groningen en via www.rhythmbluesnight.nl.

KENNY WAYNE SHEPHERD
Amper achttien jaar was gitarist Kenny Wayne Shepherd toen hij in 1997 de studio indook en er met het geweldige Trouble Is uit tevoorschijn kwam. Het album, opvolger van zijn sprankelende debuut Ledbetter Heights uit 1995, betekende zijn definitieve doorbraak in de internationale bluesrockwereld. Toen het 25-jarig jubileum van zijn succesplaat zich langzaam maar zeker aandiende, besloot Shepherd om met dezelfde instrumenten, technici en muzikanten de nummers nieuw leven in te blazen. In december 2022 verschijnt deze heropname, Trouble Is… 25 getiteld. Tijdens de Rhythm & Bluesnight laat Shepherd ook live horen hoe hij van jonge hond uitgroeide tot gitaargigant.

DAVID EUGENE EDWARDS
David Eugene Edwards kennen we als het brein en frontman van 16 Horsepower en Wovenhand, waarmee hij geweldige albums maakte als Sackcloth ‘n’ Ashes (1996), Secret South (2000), Blush Music (2003) en Mosaic (2006). Platen vol met duistere, dreigende, maar bloedmooie folk, rock en americana, waarop de uit Denver, Colorado afkomstige singer-songwriter vaak zingt alsof de duivel hem op de hielen zit. Door die ongeëvenaarde intensiteit is het een belevenis om hem live te zien. Begin dit jaar verscheen het overdonderende Silver Sash, waarop Wovenhand zich van zijn meest heavy kant laat horen. En als de geruchten kloppen, staat ons in 2023 opnieuw een release te wachten.

ANA POPOVIC
Zangeres en gitariste Ana Popovic is een van de leading ladies van de hedendaagse blues. Haar albums halen steevast de top van de Amerikaanse Billboard Blues Charts, ze werd tot nu toe acht keer genomineerd voor een Blues Music Award en deelde het podium met artiesten als B.B. King, Buddy Guy, Jeff Beck en Joe Bonamassa. Het in 2020 verschenen Live For Live, is een goede graadmeter voor wat je tijdens de Rhythm & Bluesnight te wachten staat. Want reken maar dat Ana, bijgestaan door haar band, ook daar haar gitaar van Jetje gaat geven.

line-up:
gitaar en zang: Ana Popovic | bas en zang: Buthel Burns | drums en zang: Jerry Kelley | toetsen: Michele Papadia | saxofoon: Claudio Giovagnoli | trompet: Davide Ghidoni

JASON RINGENBERG & HIS BARNSTORMERS
Countrypunk held Jason Ringenberg, bekend van Jason & the Scorchers liet na een lange periode weer van zich horen met comeback albums Stand Tall en Rhinestoned waar hij zijn unieke mix van Rock & Roll, countrypunk en blues weer glorieus etaleert. Hoewel hij de afgelopen jaren ook veel solo tourde en daarmee ook formidabel zijn mannetje weet te staan kruipt het bloed toch ook weer naar de gloriedagen van zijn legendarische band Jason & The Scorchers. Afgelopen jaar kroop hij weer in de rol van Countryblues Rock & Roll god met een nieuwe band met o.a.Walter Broes (Seatsniffers) in de gelederen, dan weet je dat je qua gitaarwerk ook goed zit. Zet Jason als frontman voor zo’n vette band en je weet dat er echt iets gebeurd. Dan spettert hij bijna het podium af in buitelende mondharmonica solo’s en is hij weer de verpletterende showman van weleer en laat hij de glorietijden van Jason & The Scorchers weer herleven.

FESTIVALINFORMATIE
Zaterdag 29 april, 16.00 uur
SPOT/De Oosterpoort
Ticket: € 48,50  (incl. servicekosten)

Kaartverkoop (vanaf 27 oktober 10.00 uur)
www.rhythmbluesnight.nl
Kassa De Oosterpoort, Trompsingel 27