Educatie en participatie

Educatie en participatie

Wij vinden dat iedereen de kans zou moeten krijgen om de kracht van podiumkunsten te ontdekken. Om publiek te bereiken dat niet vanzelfsprekend naar een concert of voorstelling gaat of kan gaan, bieden we een uitgebreid educatieprogramma onder de noemer Cultuurinspiratie. Cultuurinspiratie verbindt SPOT met de regio en met nieuwe publieksgroepen. Dat doen we met een programma met speciale activiteiten en eigen projecten voor specifieke doelgroepen en met aanvullende activiteiten rondom ons bestaande aanbod.

Voor kinderen en leerkrachten

Voor groepen kinderen van 4 t/m 12 jaar bieden we verschillende programma’s aan. Met deze programma’s willen we kinderen kennis laten maken met podiumkunsten en de wereld om hen heen, hen inspireren, raken en aanzetten tot creativiteit.

My-First-Festival-2018-300dpi-71

Voor jongeren en docenten

Voor groepen jongeren van 13 t/m 29 jaar bieden we verschillende programma’s aan. Met deze programma’s willen we jonge mensen kennis laten maken met podiumkunsten en de wereld om hen heen, hen inspireren, raken en aanzetten tot creativiteit.

SPOT Cultuursafari

Voor overige groepen

Voor specifieke groepen zoals nieuwe Groningers, ouderen, mensen met een beperking en wijkbewoners bieden we verschillende programma’s aan, zoals het succesvolle De Wijk De Wereld. Met deze programma’s willen we mensen die nog nooit bij onze voorstellingen of concerten zijn geweest, de kans geven om kennis te maken met ons aanbod, met ons en met elkaar.

De Wijk De Wereld

Contact

Wil je meer weten over onze mogelijkheden op het gebied van educatie en participatie? Neem dan contact op met info@spotgroningen.nl. Voor groepen bieden we vaak extra’s zoals een workshop, theatrale inleiding, danstraining of een interview met acteurs.