Voor kinderen

Voor kinderen

Wij geloven in de kracht van podiumkunsten. Voor groepen kinderen van 4 t/m 12 jaar bieden we verschillende programma’s aan. Met deze programma’s willen we kinderen kennis laten maken met podiumkunsten en de wereld om hen heen, hen inspireren, raken en aanzetten tot creativiteit.

Gratis digitaal lesmateriaal basisonderwijs

Gratis digitaal lesmateriaal basisonderwijs

Met dit digitale lespakket maken leerlingen van groep 5 t/m 8 kennis met de wereld van theater en muziek en krijgen ze een uniek kijkje achter de schermen. Ze maken kennis met de mensen die achter en voor de schermen werken. De leerlingen krijgen van elke medewerker een opdracht.

Bezoek aan concert of voorstelling

Bezoek aan concert of voorstelling

Bezoek met je klas een voorstelling of concert in De Oosterpoort of in de Stadsschouwburg. Voor groepen zijn er veel extra’s mogelijk, zoals een (theatrale) rondleiding, inleiding of een workshop in de klas. Neem voor meer informatie of tips contact op met ellishendriksen@spotgroningen.nl.

Rondleidingen

Rondleidingen

We bieden verschillende rondleidingen aan. Voor de allerkleinsten is er een rondleiding door de Grande Dame van de Stadsschouwburg of door de meesterpianist van De Oosterpoort. Voor de bovenbouw zijn er reguliere of theatrale rondleidingen. Neem voor meer informatie contact op met ellishendriksen@spotgroningen.nl.

Workshop in de klas: De Kunstcodekraker

Workshop in de klas: De Kunstcodekraker

Tijdens deze workshop die is ontwikkeld door een aantal culturele instellingen leren leerlingen te kijken naar kunst. De leerlingen helpen de workshopdocent om de kunst uit de kluis van de bandiet te bevrijden. Lees meer over de Kunstcodekraker.

Cultuurmenu

Cultuurmenu

Met het Cultuurmenu maken kinderen van groep 1 t/m 8 kennis met theater, dans, beeldende kunst, muziek en media. Onderdeel van het cultuurmenu is een bezoek aan de Stadsschouwburg, al dan niet met een les in de klas of een rondleiding. Ook is er vaak een lespakket beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de website van K&C Drenthe.

Wijkspotter KIDS

Wijkspotter KIDS

Wanneer De Wijk De Wereld in jouw wijk centraal staat, zoeken we een wijkspotter KIDS, om een jaar lang toneel, muziek en dans met ons te kijken en ervaringen uit te wisselen.

Festivalcrew voor een dag

Festivalcrew voor een dag

Vanuit school of de opvang werkt jouw klas of groep mee aan een echt festival! De kinderen schenken de ranja, controleren de kaartjes, verzinnen een leuk spel en zorgen dat alles op rolletjes loopt. Voor meer verdieping is het ook mogelijk om een college te volgen van een van onze programmeurs: hoe organiseer je een festival.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van voorstellingen, activiteiten en projecten voor het basisonderwijs.