Voor andere groepen

Voor overige groepen

Wij geloven in de kracht van theater en muziek en zijn van mening dat iedereen de kans zou moeten krijgen om de wereld van podiumkunsten te ontdekken. Voor specifieke groepen zoals nieuwe Groningers, ouderen, mensen met een beperking en wijkbewoners bieden we verschillende programma’s aan. Met deze programma’s willen we mensen die nog nooit bij onze voorstellingen of concerten zijn geweest, de kans geven om kennis te maken met ons aanbod, met ons en met elkaar.

 

De Wijk De Wereld

De Wijk De Wereld

Ieder jaar trekken we met onze theatermakers een wijk in Groningen in. Daar luisteren we naar verhalen en dromen van bewoners, maken we samen met hen muziek en theater en delen we onze eigen verhalen. Maar we blijven niet alleen in de wijk. We willen de verhalen en talenten uit de wijk een bijzonder podium geven. In juni nemen we samen met de wijkbewoners een week lang de Stadsschouwburg over om al deze ervaringen en verhalen te delen met de rest van de stad. Dit jaar staat de wijk Beijum centraal. Kijk voor meer informatie of deelname op de website van De Wijk De Wereld.

De Wijkjury

De Wijkjury

Groningen heeft al enkele jaren een eigen wijkjury, naar het idee van Adelheid Roosen om de wijken te laten wortelen in het theater. Wijkbewoners die na De Wijk De Wereld meer willen, kunnen zich aanmelden voor de wijkjury. De Wijkjury bezoekt ongeveer drie voorstellingen per maand, en maakt aan het einde van het seizoen hun winnende voorstelling bekend.

Rondleidingen

Rondleidingen

Voor groepen zijn er verschillende soorten rondleidingen in de Stadsschouwburg en in de Oosterpoort. We geven reguliere en theatrale rondleidingen, waarbij er op verschillende plekken in het gebouw scenes te zien zijn. Daarnaast bieden we ook thematische rondleidingen, zoals een rondleiding gericht op theatertechniek of over klassieke muziek. Neem voor meer informatie contact op met ellishendriksen@spotgroningen.nl.

Inleidingen en workshops

Inleidingen en workshops

Bij diverse voorstellingen bieden we inleidingen, workshops en nagesprekken. Kijk op de voorstellingspagina voor de individuele mogelijkheden en neem voor verzoeken voor groepen contact op met ellishendriksen@spotgroningen.nl.

 

Vier het Leven

Vier het Leven

Ben je 65 plusser en ga je niet graag alleen op stap? Bezoek dan een concert of voorstelling via Stichting Vier het Leven. Je wordt thuis opgehaald door een gastheer of gastvrouw en gaat samen met andere gasten een avondje uit. Kijk voor meer informatie en deelname op de website van Stichting Vier het Leven.

Gratis stream SPOT lunchbreak

Gratis stream SPOT lunchbreak

Voor ouderen voor wie een bezoek aan een concert niet mogelijk is, bieden we onze lunchbreak sessies ook aan als gratis stream. Zo kijk je vanuit huis, het verzorgingstehuis of het ziekenhuis een aantal woensdagen per maand live mee naar professionele musici van o.a. het NNO en masterstudenten van het Prins Claus Conservatorium. Bekijk ons programma voor de komende lunchbreak sessies en neem contact op met Ellis Hendriksen voor toegang tot de stream.

 

Scratch

Scratch

Zing je graag? Heb je geen geschoolde stem, maar lijkt het je geweldig om eens in een grote koorproductie mee te doen? Geef je dan op voor onze Scratch. Deelname betekent een dag samen repeteren en in de grote zaal van De Oosterpoort optreden en meezingen met een professioneel koor en orkest.

 

SPOT/ THUIS

SPOT/ THUIS

Voor wie een bezoek aan onze concerten en voorstellingen om wat voor reden dan ook niet mogelijk is, is er SPOT/ Thuis. Op SPOT/ Thuis vind je een selectie concerten en voorstellingen die je thuis vanaf de bank gratis kunt bekijken.