Voor andere groepen

Voor overige groepen

Wij geloven in de kracht van theater en muziek en zijn van mening dat iedereen de kans zou moeten krijgen om de wereld van podiumkunsten te ontdekken. Voor specifieke groepen zoals nieuwe Groningers, ouderen, mensen met een beperking en wijkbewoners bieden we verschillende programma’s aan. Met deze programma’s willen we mensen die nog nooit bij onze voorstellingen of concerten zijn geweest, de kans geven om kennis te maken met ons aanbod, met ons en met elkaar.

 

De Wijk De Wereld

De Wijk De Wereld

Ieder jaar trekken we met onze theatermakers een wijk in Groningen in. Daar luisteren we naar verhalen en dromen van bewoners, maken we samen met hen muziek en theater. In juni nemen we samen met de wijkbewoners een week lang de Stadsschouwburg over om alle ervaringen en verhalen te delen met de rest van de stad. Kijk voor meer informatie of deelname op de website van De Wijk De Wereld.

De Wijkspotters

De Wijkspotters

Wijkbewoners die niet of nauwelijks naar voorstellingen of concerten gaan of na De Wijk De Wereld meer willen, kunnen zich aanmelden voor de Wijkspotters. De Wijkspotters bezoeken ongeveer drie voorstellingen per maand en gaan met elkaar en met makers in gesprek over wat ze op onze podia zien en wat dat met ze doet. De Wijkspotters helpen ons om nog meer een podium voor iedereen te worden.

Rondleidingen

Rondleidingen

Voor groepen zijn er verschillende rondleidingen in de Stadsschouwburg en in de Oosterpoort. We geven reguliere en theatrale rondleidingen, waarbij er op verschillende plekken in het gebouw scenes te zien zijn. Daarnaast bieden we ook thematische rondleidingen, zoals een rondleiding gericht op theatertechniek of over klassieke muziek. Neem voor meer informatie contact op met info@spotgroningen.nl.

Inleidingen en workshops

Inleidingen en workshops

Bij diverse voorstellingen bieden we inleidingen, workshops en nagesprekken. Kijk op de voorstellingspagina voor de individuele mogelijkheden en neem voor verzoeken voor groepen contact op met info@spotgroningen.nl.

 

Vier het Leven

Vier het Leven

Ben je 65 plusser en ga je niet graag alleen op stap? Bezoek dan een concert of voorstelling via Stichting Vier het Leven. Je wordt thuis opgehaald door een gastheer of gastvrouw en gaat samen met andere gasten een avondje uit. Kijk voor meer informatie en deelname op de website van Stichting Vier het Leven.

Scratch

Scratch

Zing je graag? Heb je geen geschoolde stem, maar lijkt het je geweldig om eens in een grote koorproductie mee te doen? Geef je dan op voor onze Scratch. Deelname betekent een dag samen repeteren en in de grote zaal van De Oosterpoort optreden en meezingen met een professioneel koor en orkest.

SPOT/ THUIS

SPOT/ THUIS

Voor wie een bezoek aan onze concerten en voorstellingen om wat voor reden dan ook niet mogelijk is, is er SPOT/ Thuis. Op SPOT/ Thuis vind je een selectie concerten en voorstellingen die je thuis vanaf de bank gratis kunt bekijken. Ook selecteren we ieder jaar een aantal voorstellingen en concerten die we middels een besloten stream uitzenden bij ouderentehuizen, revalidatiecentra en ziekenhuizen.