Voor andere groepen

Voor overige groepen

Wij geloven in de kracht van theater en muziek en zijn van mening dat iedereen de kans zou moeten krijgen om de wereld van podiumkunsten te ontdekken. Voor specifieke groepen zoals nieuwe Groningers, ouderen, mensen met een beperking en wijkbewoners bieden we verschillende programma’s aan. Met deze programma’s willen we mensen die nog nooit bij onze voorstellingen of concerten zijn geweest, de kans geven om kennis te maken met ons aanbod, met ons en met elkaar.

 

De Wijk De Wereld

De Wijk De Wereld

Ieder jaar trekken we met onze theatermakers een wijk in Groningen in. Daar luisteren we naar verhalen en dromen van bewoners, maken we samen met hen muziek en theater. In juni nemen we samen met de wijkbewoners een week lang de Stadsschouwburg over om alle ervaringen en verhalen te delen met de rest van de stad. Kijk voor meer informatie of deelname op de website van De Wijk De Wereld.

De Wijkspotters

De Wijkspotters

Wijkbewoners die niet of nauwelijks naar voorstellingen of concerten gaan of na De Wijk De Wereld meer willen, kunnen zich aanmelden voor de Wijkspotters. De Wijkspotters bezoeken ongeveer drie voorstellingen per maand en gaan met elkaar en met makers in gesprek over wat ze op onze podia zien en wat dat met ze doet. De Wijkspotters helpen ons om nog meer een podium voor iedereen te worden.

Rondleidingen

Rondleidingen

Voor groepen zijn er verschillende rondleidingen in de Stadsschouwburg en in de Oosterpoort.
Vraag een rondleiding aan.

Inleidingen en workshops

Inleidingen en workshops

Bij diverse voorstellingen bieden we inleidingen, workshops en nagesprekken. Kijk op de voorstellingspagina voor de individuele mogelijkheden en neem voor verzoeken voor groepen contact op met info@spotgroningen.nl.

 

Vier het Leven

Vier het Leven

Ben je 65 plusser en ga je niet graag alleen op stap? Bezoek dan een concert of voorstelling via Stichting Vier het Leven. Je wordt thuis opgehaald door een gastheer of gastvrouw en gaat samen met andere gasten een avondje uit. Kijk voor meer informatie en deelname op de website van Stichting Vier het Leven.

Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

We vinden het belangrijk dat onze voorstellingen en concerten toegankelijk zijn voor iedereen. Kijk op deze webpagina voor meer informatie over toegankelijkheid van onze evenementen, bijvoorbeeld voor mensen met een beperking of een beperkt budget.

Open dag

Open dag

Medio september organiseren we een open dag in de Stadsschouwburg. Tijdens de open dag zijn er rondleidingen door het gebouw, kun je in gesprek gaan met een programmeur of marketeer van SPOT voor tips voor aankomende voorstellingen en concerten en is er een techniek demo op het podium van de zaal. Houd het programmaoverzicht in de gaten voor meer informatie.