Voor jongeren en docenten

Voor jongeren en docenten

Wij geloven in de kracht van podiumkunsten. Voor groepen jongeren van 13 t/m 29 jaar bieden we verschillende programma’s aan. Met deze programma’s willen we jonge mensen kennis laten maken met podiumkunsten en de wereld om hen heen, hen inspireren, raken en aanzetten tot creativiteit.

Lesmateriaal middelbare scholen en MBO

Lesmateriaal middelbare scholen en MBO

Maak vanuit je eigen klas of het online klaslokaal indrukwekkende scènes en schrijf spetterende dialogen met hulp van informatie, tips en kaders van regisseurs en theatermakers. De mooiste scenes zien we misschien wel terug op de planken van de Stadsschouwburg! Meer informatie en materiaal aanvragen

Bezoek aan concert of voorstelling

Bezoek aan concert of voorstelling

Bezoek met je klas een voorstelling of concert in De Oosterpoort of in de Stadsschouwburg. Voor groepen zijn er veel extra’s mogelijk, zoals een rondleiding, inleiding of een workshop in de klas. Vul het groepsreserveringsformulier in om kaarten aan te vragen.

Scholenpremiere

Scholenpremiere

Speciaal voor scholen organiseren we in samenwerking met onze huisgezelschappen het NNT en Club Guy & Roni een scholenpremiere. Neem voor meer informatie contact op met info@spotgroningen.nl.

Rondleidingen

Rondleidingen

We bieden verschillende rondleidingen aan voor jongeren of docententeams, in de Stadsschouwburg en De Oosterpoort.
Vraag een rondleiding aan

Technasium

Technasium

Voor het technasium ontwikkelden we een opdracht om een nieuw muziekgebouw te ontwerpen. De opdracht gaat over de buitenkant van het gebouw, maar ook over bijvoorbeeld de verschillende zalen en de artiestenfoyer.  Meer info

Speciale tarieven

Speciale tarieven

Ben je jonger dan 30 of heb je een docenten CJP-pas? Dan profiteer je bij veel voorstellingen en klassieke concerten van sterk gereduceerde prijzen. Op de webpagina’s van onze voorstellingen en concerten, zie je of er speciale tarieven gelden.

Jonge Harten Festival

Jonge Harten Festival

Het Jonge Harten Festival is een negendaags festival met theater, performance, dans en meer in Groningen. SPOT programmeert ieder jaar twee voorstellingen, speciaal voor dit festival en voor jongeren, over onderwerpen die ertoe doen.

Culturele safari

Culturele safari

Jaarlijks organiseert K&C Drenthe i.s.m. een aantal culturele instellingen uit de stad een culturele safari voor de derde klassers van het VMBO. Tijdens deze safari maken leerlingen op een leuke manier kennis met het culturele aanbod in hun omgeving. Neem voor meer informatie contact op met K&C Drenthe.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van voorstellingen, activiteiten en projecten voor het Voortgezet Onderwijs en MBO.