Over SPOT

Over SPOT

SPOT Groningen is de organisatie achter De Oosterpoort en de Stadsschouwburg. We zijn er voor iedereen die van podiumkunsten houdt, van toneel, cabaret en dans tot muziek. We geloven in de kracht van podiumkunsten en in de dialoog tussen artiesten en publiek. Met een sterk en breed aanbod creëren we plekken van ontmoeting en plekken van betekenis voor een zo breed mogelijk publiek. Bij ons op het podium staan gerenommeerde en gevestigde namen, aanstormende talenten en nieuwe ontdekkingen in alle genres.

We kiezen bij het samenstellen van onze programmering voor kwaliteit, voor verleden, heden en toekomst en dwars door alles heen voor talent. We maken ons sterk om topartiesten naar Groningen te halen en geven aanstormend talent de kans om door te breken. We creëren een sfeer waarbij artiesten en bezoekers zich thuis voelen en zorgen voor ontmoetingen, in de hoop op een onvergetelijke beleving. Dat doen we vaak in de Stadsschouwburg en in De Oosterpoort, maar ook op andere plekken in Groningen, zoals de Lutherse Kerk, de USVA of de Martinikerk.

De Oosterpoort

De Oosterpoort

De Oosterpoort is sinds 1973 de belangrijkste concertzaal van Groningen en omstreken. Het is het huis van Eurosonic Noorderslag, vele andere festivals, concerten en voorstellingen én al meer dan 40 jaar het huis van het NNO.

Stadsschouwburg

Stadsschouwburg

De Stadsschouwburg – daterend uit 1883 – is voor velen het belangrijkste theater van stad en ommeland. Artiesten uit binnen- en buitenland voelen zich er thuis, mede omdat het publiek zo dicht op het podium zit. Sinds 1994 is de Stadsschouwburg een Rijksmonument.

Huisgezelschappen

We zijn trots op onze drie huisgezelschappen:

Het Noord Nederlands Orkest

Het Noord Nederlands Orkest

We zijn er waanzinnig trots op dat we één van de meest veelzijdige orkesten van Nederland – Het Noord Nederlands Orkest – ons huisorkest mogen noemen. Het NNO is met ca. 25 concerten per jaar een belangrijke bespeler van onze grote zaal en repeteert er ongeveer 5 keer per week.

Het Noord Nederlands Toneel

Het Noord Nederlands Toneel

We kijken iedere keer weer reikhalzend uit naar de voorstellingen van ons huisgezelschap het Noord Nederlands Toneel, dat samen met Club Guy & Roni, Asko|Schönberg en Slagwerk Den Haag bouwt aan een nieuwe interdisciplinaire theatertaal die past bij de wereld van nu.

Club Guy & Roni

Club Guy & Roni

Club Guy & Roni staat voor interdisciplinair theater dat vertrekt vanuit dans. Wat er in Groningen bij Club Guy & Roni en NNT gebeurt wordt landelijk door de pers gezien en geroemd. We zijn er trots op het podium te mogen zijn voor deze vernieuwers, die garant staan voor een overweldigende theaterervaring.