Festivals en eigen producties

We zijn niet alleen een presenterend podium, maar organiseren en (co)produceren ook zelf festivals en producties.

TakeRoot

TakeRoot

Het muziekfestival TakeRoot is als een verrassende reis door het Amerika van nu en toen. Dompel je tijdens het festival onder in een smeltkroes van stromingen zoals blues, rock, country, folk en Americana.

Rockit

Rockit

Rockit is is de perfecte plek voor jazz- en festivalliefhebbers die willen genieten van de gevestigde namen en de ‘rising stars’ uit de jazzscene. Wat de artiesten met elkaar verbindt, is de avontuurlijke, progressieve manier waarop ze andere stijlen in hun muziek incorporeren.

Rhythm & Blues Night

Rhythm & Blues Night

De Rhythm & Blues Night brengt al bijna drie decennia topacts uit de internationale blues, roots en Rhythm ‘n’ Blues onder één dak.

My First Festival

My First Festival

En wat is er nu leuker dan het eerste festival van je peuter, kleuter of tiener samen met het hele gezin te beleven? My First Festival is voor alle kinderen tussen 2 en 12 jaar, en natuurlijk ook voor hun (groot)ouders, vriendjes en buren.

MENA is here

MENA is here

Tijdens het stadsprogramma MENA is here staat de kunst en cultuur uit de regio Midden-Oosten Noord-Afrika centraal. Geniet van tien dagen lang theater, muziek, film, verhalen en food, in o.a. De Oosterpoort, de Stadsschouwburg, Forum, de Machinefabriek en in de wijken.

De Wijk de Wereld

De Wijk de Wereld

De Wijk De Wereld duikt ieder jaar samen met een club van professionele theatermakers een wijk in van Groningen en een dorp in de provincie. Het theater een week lang het buurthuis van de wijk! De Wijk De Wereld is een samenwerkingsproject van Stichting De Wijk De Wereld en SPOT Groningen.

Ode

Ode

De provincie Groningen telt vele prachtige, soms eeuwenoude kerken. Tijdens ODE, een initiatief van Stichting Oude Groninger Kerken en SPOT Groningen, vormen ze het decor voor een serie sfeervolle concerten.

Dutch Delight

Dutch Delight

Tijdens Dutch Delight maak je kennis met een Nederlands toptalent uit de klassieke muziek. Onze host interviewt de musici, waardoor je allerlei leuke en interessante weetjes hoort die je niet in een doorsnee concertprogramma leest. Daarna geniet je een uur lang met net iets nieuwsgierigere oren van de allermooiste klassieke muziek.

De Salon

De Salon

Haal een drankje, trek je schoenen uit, plof neer op een bankje en geniet van twee uur lang klassieke muziek en boeiende gasten. Tijdens De Salon wordt de zaal omgetoverd tot een sfeervol ingerichte huiskamer waar je geniet van een huiskamerconcert en talkshow ineen.

Masterpiece

Masterpiece

Samen met onze partner in crime het Noord Nederlands Orkest organiseren we sinds 2023 festival Masterpiece, waarbij we een symfonisch meesterwerk binnenstebuiten keren en het publiek van alles te weten kan komen over de componist, het stuk en alle invalshoeken en achtergronden.