World Sessions

World Sessions

Manecas Costa

World Sessions

Manecas Costa

  • Dinsdag 11 februari 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 11 februari 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen

English World Sessions

English World Sessions

Manecas Costa does not only have one of the most beautiful voices the African continent has produced over the last few years, he is also a gifted guitar player. Costa’s music breathes the rich traditions of this home country Guinee-Bissau and is mostly inspired by the exciting gumbe. Beautiful melodies and hypnotizing rhythms are interwoven by inspiring guitar. Costa became famous as the guitar player in the band of the Angolese Waldemar Bastos and worked as a studio musician with Sara Tavares, amongst others.

Manecas Costa heeft niet alleen een van de mooiste stemmen die het Afrikaanse continent de laatste jaren voortbracht, hij is ook een begenadigd gitarist. Costa’s muziek ademt de rijke tradities van zijn geboorteland Guinee-Bissau en is vooral geïnspireerd op de pakkende gumbe.

Prachtige melodieën en hypnotiserende ritmes worden hierin doorregen met sprankelende gitaarlijnen. Costa verwierf bekendheid als gitarist in de band van de Angolees Waldemar Bastos en werkte als studiomuzikant met onder anderen Sara Tavares.

World Sessions concerten beginnen met een film over en een interview met de artiest. Na afloop is er een meet & Greet en een dj-set. “Manecas Costa is dé gumbe-ambassadeur. (…) Verleidelijke liedjes op pakkende ritmes.” Trouw

World Sessions brengt in deze, alweer, zesde editie opnieuw muziek uit alle windstreken. Het is een platform voor aanstormend of soms ook reeds gevestigd talent waarbij je muziek op een andere manier beleeft en een artiest van dichtbij leert kennen. Met een introductie en een live optreden krijg je een kijkje in de muzikale keuken van artiesten uit alle werelddelen. Na afloop van de show kun je persoonlijk kennis maken met de artiest en draait de World Sessions dj een set in de stijl van de avond.