World Sessions

World Sessions

Mostar Sevdah Reunion

World Sessions

Mostar Sevdah Reunion

  • Dinsdag 26 november 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 26 november 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen

Mostar Sevdah Reunion maakt gipsy muziek in haar puurste vorm. Het collectief werd in 1998 opgericht door Dragi Šestić in de Bosnische stad Mostar en maakt traditionele Balkan Folkmuziek, sevdalinka. Sevdah betekent letterlijk ziel en dat is ook precies waar deze muziek vandaan komt. Uit het hart en de ziel, vaak met een sterk emotionele lading en net als de fado vaak met een weemoedig geluid.

Het collectief debuteerde in 1999 met een titelloze debuutplaat en sloeg daarna de handen ineen met verschillende grootheden uit de Balkan muziek. Dat leverde twee prachtige platen op met zangeres Ljiljana Buttler en twee met Šaban Bajramović.

http://youtube.com/watch?v=aKB7xj3fjZw" data-video-thumbnail="https://img.youtube.com/vi/aKB7xj3fjZw/maxresdefault.jpg">

De Sevdah is ondertussen ruim 300 jaar oud maar Mostar Sevdah Reunion blijft het genre en zichzelf ontwikkelen en vernieuwen, zoals te horen op het laatste album ‘Tales from a Forgotten City’. Eigenlijk is deze groep al te groot voor het Café, dus dit belooft een bijzonder concert te worden.

 

World Sessions concerten beginnen met een film over en een interview met de band. Na afloop is er een Meet & Greet en een DJ-set.

World Sessions brengt in deze, alweer, zesde editie opnieuw muziek uit alle windstreken. Het is een platform voor aanstormend of soms ook reeds gevestigd talent waarbij je muziek op een andere manier beleeft en een artiest van dichtbij leert kennen. Met een introductie en een live optreden krijg je een kijkje in de muzikale keuken van artiesten uit alle werelddelen. Na afloop van de show kun je persoonlijk kennis maken met de artiest en draait de World Sessions dj een set in de stijl van de avond.