Trytone Collective

Trytone Collective

Trytone Collective

  • Donderdag 9 april 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Er lopen binnen de klassieke muziek genoeg mensen rond die het genre uit het driedelig pak willen trekken en in spijkerbroek willen hijsen. De Franse pianiste Lucie de Saint Vincent bijvoorbeeld. Samen met sopraan en landgenote Lucie Chartin richtte zij in 2016 het Trytone Collective op. Voor beide Lucie’s bestaat er geen scherpe afbakening tussen de muziek van gisteren en die van vandaag. Net als het leven zelf is muziek constant in beweging.

Een uniek nieuw geluid

Met drie jazzmannen – saxofonist Joao Driessen, contrabassist Mihail Ivanov en drummer Joan Terol Amigo – slaan ze in Back to Bach een brug tussen enerzijds de klassieke muziek van Johann Sebastian Bach en anderzijds jazz en improvisatie. Een aantal van de mooiste werken van de Duitse legende, waaronder delen uit de Matthäus Passion en de Mis in A en een aantal van zijn mooiste cantates, krijgen een uniek nieuw geluid.

Das Musikfest Erzgebirge am 15.9.2018 in Schneeberg. Foto: Mathias Marx
Restaurant Tromp

Restaurant Tromp

Lekker eten kan ook in De Oosterpoort! Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in ons restaurant Tromp. Bekijk de menukaart of reserveer een tafel via Couverts.

Prijs incl. pauzedrankje en garderobe