Trouble Man & Frascati Producties

Trouble Man & Frascati Producties

Sadettin Kirmiziyuz en Saar Vandenberghe

Trouble Man & Frascati Producties

Sadettin Kirmiziyuz en Saar Vandenberghe

  • Maandag 16 maart 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 16 maart 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Tot nadenken stemmende observaties
Met Marjolijn van Heemstra maakte Kirmiziyüz het uitstekend ontvangen ‘Hollandse Luchten I’. “Een spannende mix bomvol tot nadenken stemmende observaties.” (Trouw****) In het tweede deel (‘Hollandse Luchten: Pandgenoten’) van het drieluik zet Sadettin Kirmiziyüz zijn onderzoek naar het Nederlandse samenleven voort. Samen met actrice en partner Saar Vandenberghe duikt hij in de levensverhalen van zijn buren. Kirmiziyüz en Vandenberghe wonen in het pand, waar in 1980 de kroningsrellen begonnen.
Aan de hand van interviews met hun buren proberen Kirmiziyüz en Vandenberghe antwoorden te vinden op vragen als: “Hoe is het samen leven de voorbije dertig jaar veranderd? Wat is de erfenis van de idealen van toen?  Hoe bepalend is je leefomgeving voor je toekomst?” Geïnspireerd door de geschiedenis van hun pandgenoten schetsen Kirmiziyüz en Vandenberghe een portret van hun landgenoten.

“Kirmiziyüz is een boeiende theaterpersoonlijkheid, die zelfs een uitleg over de liberalisering van de woonsector zwier kan geven.”

★★★ Trouw

“Slapstick, ernst, hysterie – als een jongleur houdt hij een heel arsenaal aan stemmingen in de lucht. Vandenberghe weet daar ook wel raad mee. De twee vormen een harmonieus duo, en zij worden goed begeleid door muzikant Kaspar Schellingerhout.” (…)  “Zulke fraaie details, en Sadettins zelfkritiek, maken Pandgenoten ‘af’, tot een overtuigend geheel.”

★★★ Theaterkrant

van en met: Sadettin Kirmiziyüz, Saar Vandenberghe en Kaspar Schellingerhout