Toneelgroep Oostpool

Toneelgroep Oostpool

De onrendabelen

Toneelgroep Oostpool

De onrendabelen

  • Dinsdag 22 september 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 22 september 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Satirische voorstelling met een menselijk hart
Onrendabelen. Mensen die maatschappelijk van geen énkele betekenis zijn, omdat ze niets bijdragen aan de economische welvaart. Arm, uitzichtloos, duur en lastig. ‘De Onrendabelen’ van Toneelgroep Oostpool gaat over een gezin dat in een hufterproof container aan de rand van de maatschappij woont en wacht tot de onhoudbaarheid van hun situatie verdwijnt. Een moeder en haar twee puberdochters, één is tienermoeder, leven van mislukking naar mislukking. Ondanks goedbedoelde bemoeienissen stapelen de problemen – alcoholisme, schulden, armoede, overlast, werkloosheid – zich op. Zo draaien ze steeds vaster in een neerwaartse spiraal.

Joeri Vos’ taalspel en humoristische benadering van pijnlijke situaties leidt, in combinatie met de gestileerde spelregie van Marcus Azzini, tot een satirische voorstelling met een menselijk hart. “Harde satire met aangrijpend slot. (…) Duidelijk is dat Vos prachtige dialogen kan schrijven en met dit onderwerp goud in handen heeft.” (Theaterkrant****)

‘Kruipt direct onder je huid’

★★★★★ Scenes

‘Intrigerende voorstelling, mooi spel in razende straattaal.’

★★★★ De Volkskrant

‘De acteurs slepen het publiek mee in spannende dialogen.’

★★★★ Cultuurbewust.nl

tekst: Joeri Vos ∙ regie Marcus Azzini ∙ spel: Sanneke Bos, Noel S. Keulen, Chiem Vreeken, Lotte Driessen, Elise van ’t Laar, Tibor Lukács