Toneelgroep Oostpool

Toneelgroep Oostpool

Allemaal mensen / Umuntu

Toneelgroep Oostpool

Allemaal mensen / Umuntu

  • Dinsdag 19 november 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Alle mensen hebben voor 99,9% hetzelfde DNA, en toch gaat alle aandacht naar de 0,1% waarin we anders zijn. Soms is het bevrijdend je met je identiteit te onderscheiden, soms juist beklemmend of zelfs gevaarlijk.

In Allemaal Mensen | UMUNTU proberen tien jonge mensen hun identiteit te bepalen. Zijn ze queer, hetero, homo, nerd, millennial, zwart, wit? Ze stellen zich aan je voor en proberen zich van hun beste kant te laten zien. Maar het blijkt nog niet zo eenvoudig je identiteit onder woorden te brengen. Gaandeweg worden de hokjes waar zij zich in- en uitvechten grimmiger en de scheidslijn tussen werkelijkheid en fictie onbelangrijk. Allemaal Mensen | UMUNTU is een brutale, geestige en ontroerende voorstelling over identiteit, diversiteit en inclusiviteit.

Jonge Harten Festival

Jonge Harten Festival

Deze voorstelling is onderdeel van het Jonge Harten Festival, het negendaagse festival met theater, performance, dans en meer in Groningen.

 

In 2018 maakte Marcus Azzini met een nieuwe generatie talentvolle acteurs de persoonlijke mozaïekvoorstelling Umuntu Ngumuntu Ngabantu (Ik Ben Omdat Wij Zijn). Gebruikmakend van dezelfde werkvorm als bij Allemaal Mensen, vormen de persoonlijke verhalen van een groep jonge talenten de basis voor een brutale, geestige en ontroerende voorstelling over identiteit, diversiteit en inclusiviteit.

“(..) afwisselend ontroerend, totaal maf, muzikaal of verrassend fysiek – bewegen kunnen ze allemaal als de beste.”
de Volkskrant ★★★★

“Allemaal mensen | Umuntu is een vooral verbindende theaterviering van diversiteit.”
Theaterkrant

regie Marcus Azzini / spel Kharim Amier, Joy Delima, Rabbi Jallo, Tommie Kinneging, Piet Kooij, Julia Lammerts, Hanneke van der Paardt, Alexander Schuitema, Judith Schuur, Carina de Vroome

Tromp open

Tromp open

Lekker eten kan ook in De Oosterpoort! Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in ons restaurant Tromp. Bekijk de menukaart of reserveer een tafel via Couverts.