Toneelgroep Maastricht

Toneelgroep Maastricht

Peachez

Toneelgroep Maastricht

Peachez

  • Zaterdag 7 december 2019
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

De succesroman Peachez van Ilja Leonard Pfeijffer werd in 2017 genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Porgy Franssen en Maartje van de Wetering spelen de hoofdrollen in de bloedstollende reconstructie van deze fatale liefdesgeschiedenis.

Een professor op zekere leeftijd leeft al zijn leven lang in zijn hoofd en in de boeken die hij bestudeert. Tot hij op een dag een mailtje krijgt van een onbekende vrouw. Ze noemt zichzelf Sarah Peachez en er ontspint zich een hartstochtelijke mailwisseling tussen de twee. Waar de professor niet meer op rekende, gebeurt: hij vindt de liefde die zijn leven rigoureus zal veranderen. Alleen niet op de manier waarop hij in eerste instantie had gehoopt.

In een regie van artistiek leider Michel Sluysmans brengt Toneelgroep Maastricht met Peachez een muzikaal en vurig pleidooi voor een onvoorwaardelijk geloof in de liefde. Franssen en Van de Wetering worden in dit intieme duet muzikaal bijgestaan door multi-instrumentalist Axl Peleman.

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19.15 uur. Kaarten à € 2,75 je meebestellen bij je bestelling of apart bestellen wanneer je al kaarten hebt.

“Woorden spelen een hoofdrol in Peachez van Ilja Pfeiffer. Michel Sluysmans voedt de verbeelding met een abstracte regie.”

de Volkskrant ★★★★

“Een romantisch intelligente voltreffer, een hartverwarmende apologie van het geloof in de liefde.”
Theaterkrant

Spel : Porgy Franssen, Maartje van de Wetering, Axl Peleman / Tekst : Ilja Leonard Pfeijffer /Bewerking en regie : Michel Sluysmans