Toneelgroep Amsterdam

Toneelgroep Amsterdam

De andere stem

Toneelgroep Amsterdam

De andere stem

  • Vrijdag 9 februari 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 9 februari 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Superieur gespeelde relatiebreuk

In ‘La voix humaine’ van Jean Cocteau belt een vrouw haar ex-geliefde in een laatste poging de breuk ongedaan te maken. Het publiek moet op basis van haar reacties gissen naar de antwoorden van de man. In ‘De andere stem’ laat Ramsey Nasr hem aan het woord. Hij probeert praktisch te blijven en de boedelscheiding netjes af te handelen. De vrouw aan de andere kant van de lijn lijkt het veel moeilijker te hebben, maar dat is slechts schijn. Zo ontvouwt zich een verhaal van twee geliefden die meermaals hebben getracht een punt achter hun relatie te zetten. “‘De andere stem’ blinkt uit door intens spel, klein en meeslepend.” (de Volkskrant ****)

Ramsey Nasr over De andere stem

“Het leek me al jaren een logische vraag: wat heeft die man aan de andere kant van de lijn eigenlijk te zeggen? Tot mijn verbazing hoorde en las ik steeds maar weer dat het een nogal harteloze vent moest zijn: er zo snel na je relatie met een andere vrouw vandoor gaan. Wat een bruut. Maar wie zegt dat? Letterlijk: wie zegt dat? Niemand. We horen hem niet. La voix humaine bestaat uit de reacties en insinuaties van de vrouw die in de steek is gelaten. Ik werd nieuwsgierig naar zijn versie van het verhaal. De andere stem is het verhaal van twee mensen, verslaafd aan de ander, wetende dat ze nooit voor elkaar werden gemaakt.”

“Op fabuleuze wijze geeft Nasr millimeter na millimeter prijs wat de werkelijke reden van de noodlottige breuk is. (…) Regisseur Ivo van Hove begeleidt Nasr met raffinement in de verscheurdheid van de man tussen oprechte bekommernis en besef dat de breuk onvermijdelijk is”

★★★★ Recensie NRC

“De andere stem blinkt uit door intens spel, klein en meeslepend.

★★★★ Recensie de Volkskrant