Thomas van Luyn

Thomas van Luyn

Thomas van Luyn's Smaakvolle Avondje Uit

Thomas van Luyn

Thomas van Luyn's Smaakvolle Avondje Uit

  • Vrijdag 21 maart 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 21 maart 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

“Een geweldig programma” (de Volkskrant)
Na zijn bejubelde shows met Mike Boddé staat Thomas van Luyn voor het eerst in negen jaar weer alleen op het podium. Tussen de glamour van zijn tv-werk en de mufheid van zijn columns in de Volkskrant, mag hij even vrij ademhalen in zijn eigen toverwereld, die aan elkaar hangt van onzin, smakelijke en minder smakelijke grappen en muziek – op de jaren tachtig geïnspireerde popsongs met een vette discosaus. Bovendien kan niemand zo goed natte scheten nabootsen als Van Luyn. En als iets niet op een smaakvol avondje uit mag ontbreken… Aangezien hij helemaal alleen op het podium staat, zou Van Luyn het bijzonder op prijs stellen als er publiek komt.

“Zelden vertoonde gekte die geregeld uitmondt in een hoogst komisch soort geraaskal.” NRC Handelsblad

Deze voorstelling stond oorspronkelijk gepland op 30 maart 2013. Eerder gekochte kaarten zijn geldig voor deze nieuwe datum.

De blijmaker kaarten van de Agenda aanbieding zijn uitverkocht.

‘Het is een zelden vertoonde gekte die geregeld uitmondt in een hoogst komisch soort geraaskal.’
Lees de volledige recensie in de NRC.

★★★★ NRCdoor Henk van Gelder

”We zien een man die het verlangen als uitganspunt van z’n leven heeft gemaakt. Wonderschoon”
Lees de volledige theaterrecensie.

★★★★ de Volkskrantdoor Patrick van den Hanenberg

“Wanneer Thomas van Luyn je een Smaakvol Avondje Uit belooft, dan weet je eigenlijk van tevoren al dat het juist het tegenovergestelde gaat worden. (…) Het ene moment briljant, het volgende moment waardeloos. Het ligt bij Van Luyn wonderlijk dicht bij elkaar. Zoals ook termen als smaakvol en smakeloos bij hem moeiteloos in elkaar overvloeien.(…) Eigenlijk weet je in de wondere wereld van Thomas van Luyn nooit precies waar je aan toe bent. Neemt hij alles en iedereen in de zeik, of is daar toch een serieuze ondertoon waar te nemen? Het blijft gissen. En dat maakt zijn voorstelling intrigerend.”

★★★ Telegraaf

“Van Luyn is de meester van de knipoog, meestal met een flink absurde inslag. Dat is ook terug te zien in het decor: glittergordijn, kamerplanten en muziekhoekje met zonsondergang-achtergrond, het ademt de sfeer van een derderangs entertainer. Van Luyn doet erg zijn best om die sfeer waar te maken, maar weet zijn publiek af en toe op briljante wijze op het verkeerde been te zetten. Dat Van Luyn goed kan typeren bleek al duidelijk uit zijn optredens bij het tv-programma ‘Kopspijkers’. Ook in dit theaterprogramma tovert hij een fraaie Vlaamse professor uit de hoge hoed die vertelt over het heelal en is hij een hilarische dj van Vet FM. Zelfs de reclames zingt hij erbij. (…) Het is allemaal vrolijke nonsens (…).”

★★★ Trouw

regie: Pieter Tiddens