Thomas Beijer

Thomas Beijer

Dutch Delight

Thomas Beijer

Dutch Delight

  • Donderdag 20 april 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

In de unieke concertserie Dutch Delight zetten wij alles op zijn kop. De avond begint met een toegift, vervolgens maak je kennis met de allergrootste klassieke-muziek-talenten van eigen bodem. Niet alleen met de prachtige muziek die ze spelen, maar ook met – zoals dat zo mooi heet – ‘de mens achter de musicus’. Lara Harbers gaat met de musici in gesprek, waardoor je allerlei leuke, grappige en interessante weetjes hoort die je niet in een doorsnee concertprogramma of cd-boekje leest. Na de pauze geniet je vol nieuwsgierigheid een uur lang van prachtige klassieke muziek. Na de geslaagde avonden met Noa Wildschut en Lucie Horsch & Fuse staan supertalenten Ragazze Quartet en Thomas Beijer dit voorjaar op het programma.

Tijdens dit concert maak je kennis met Thomas Beijer. De Volkskrant noemde hem “de wonderlijkste vogel van de klassiekemuziekscene in Nederland”. Thomas Beijer is namelijk niet alleen een waanzinnig goede pianist, hij componeert ook, schreef een roman (Geen jalapeños, 2017), maakt animaties met grappige aardappelwezentjes, schaaft aan een filmscenario en zint op een opera. In februari 2021 kreeg hij in De Oosterpoort de Nederlandse Muziekprijs uitgereikt, de hoogste staatsonderscheiding voor klassieke musici. Kom kennismaken met deze duizendpoot!

DJ Yoram Ish-Hurwitz in de foyer
Vaste prik bij elk Dutch Delight concert is DJ Yoram Ish-Hurwitz (programmeur Klassiek bij SPOT Groningen). Hij draait in de foyer platen die de musici hebben uitgekozen. Dit is meestal een gevarieerd aanbod.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Büchli-Fest-Meijerfonds.

Dutch Delight

Dutch Delight

Maak kennis met de supertalenten van de Nederlandse klassieke muziek. Bekijk hier alle Dutch Delight concerten.

The Mix – à la carte menu

Kom een heerlijk hapje eten in ons nieuwe à la carte restaurant The Mix in De Oosterpoort. Geniet in een kleurrijke omgeving van heerlijk eten en muziek onder één dak en je bent altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer