Thomas Beijer

Thomas Beijer

Dutch Delight

Thomas Beijer

Dutch Delight

  • Donderdag 20 april 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Ontmoet de supertalenten van de Nederlandse klassieke muziek en maak kennis met hun verrassendste kanten. Met ditmaal pianist, componist en winnaar van de Nederlandse Muziekprijs 2021, Thomas Beijer.

De Volkskrant noemde hem “de wonderlijkste vogel van de klassiekemuziekscene in Nederland”. Thomas Beijer is namelijk niet alleen een waanzinnig goede pianist, hij componeert ook, schreef een roman (Geen jalapeños, 2017), maakt animaties met grappige aardappelwezentjes, schaaft aan een filmscenario en zint op een opera. Afgelopen februari kreeg hij in De Oosterpoort de Nederlandse Muziekprijs uitgereikt, de hoogste staatsonderscheiding voor klassieke musici. Kom kennismaken met deze duizendpoot!

Interviews en muziek

Onder de titel Dutch Delight presenteert SPOT Groningen een nieuwe serie concerten. Lara Harbers interviewt de musici, waardoor je allerlei leuke en interessante weetjes hoort die je niet in een doorsnee concertprogramma leest. Daarna geniet je een uur lang met net iets nieuwsgierigere oren van de allermooiste klassieke muziek.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Büchli-Fest-Meijerfonds.

Dineren bij MUZE

In restaurant MUZE kom je in een sfeervolle ambiance in de stemming voor het concert of de voorstelling waarvoor je naar De Oosterpoort bent gekomen. We serveren hier naar keuze een drie,- of viergangen diner met klassieke gerechten op eigentijdse wijze gepresenteerd.

Bekijk menu en reserveer