Theater Utrecht i.s.m. New Dutch Connections

Theater Utrecht i.s.m. New Dutch Connections

The Bright Side Of Life

Theater Utrecht i.s.m. New Dutch Connections

The Bright Side Of Life

  • Vrijdag 6 april 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 6 april 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Daar waar het goed met je gaat, is je thuis

Theater Utrecht en theatermaker Bright Richards presenteren ‘The Bright Side of Life’, een komische en confronterende voorstelling met livemuziek over een acteur die zijn land, waar hij bekend en geliefd is, moet verlaten. Het stuk gaat over hoe een mens omgaat met het achterlaten van zijn oude wereld en het betreden van een nieuwe. Uiteindelijk blijkt dat je thuis is daar waar het goed met je gaat, niet waar je vandaan komt. Richards zelf was ooit een beroemd acteur in Liberia, maar vluchtte twintig jaar geleden vanwege de burgeroorlog. Theater hielp hem een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland.

ACTIE Koop een extra kaart voor een vluchteling

ACTIE Koop een extra kaart voor een vluchteling

Om vluchtelingen de kans te bieden deze voorstelling te bezoeken, én om bezoekers in contact te laten komen met vluchtelingen, hebben we de volgende actie opgezet samen met New Dutch Connections: koop een extra kaart voor een vluchteling. Bij het bestellen van je ticket, kan je een extra toegangsbewijs voor een vluchteling kopen. Samen met Bright zorgen wij ervoor dat dit kaartje bij de juiste persoon terecht komt. Ook wordt er een uitgebreid voorprogramma opgezet waarin u als kaartkoper en de vluchteling elkaar ontmoeten.

Bright Richards weet waar hij het over heeft. Ooit was hij een beroemd acteur in Liberia, maar twintig jaar geleden moest hij vluchten vanwege de burgeroorlog. Theater hielp hem een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland. Hij volgde de acteursopleiding in Arnhem, maakte voorstellingen bij Ro Theater en is oprichter van New Dutch Connections, dat zich inzet voor jonge vluchtelingen. Dit werk inspireerde hem ook tot het maken van deze voorstelling.

“(…) een mooi portret van iemand die zijn optimisme weigert te verliezen én tegelijk een oproep om, met elkaar, de schouders eronder te zetten.”

★★★★ Recensie Theaterkrant

“The Bright Side zoekt én vindt een nieuwe vorm van geëngageerd theater, en dat is zeldzaam in het huidige toneel.”

★★★★ Recensie NRC

Concept, tekst en spel: Bright O. Richards Tekst en regie: Ko van den Bosch Muziek: Oleg Fateev Foto: Geert Goiris