Sven Hammond plays Monk

Sven Hammond plays Monk

Sven Hammond plays Monk

  • Donderdag 9 december 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Binnenzaal / Trompsingel 27
  • 20:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Sven Hammond staat sinds de oprichting in 2006 bekend om rock, soul en blues, met de stoere, moddervette Hammondorgelsound van frontman Sven Figee als rotsvast middelpunt. Dit voorjaar verscheen het album Sphere, waarop de groep samen met een aantal opvallende namen uit de hiphop en soul een spetterende ode brengt aan jazzlegende Thelonious Monk. 

Sven Figee: “Het was in café de Pater (what’s in a name?) in Den Haag dat ik voor het eerst de muziek van Thelonious Monk speelde, samen met de andere jazz cats van mijn generatie. Toen werd het zaadje gepland voor deze lang gekoesterde wens: een album gewijd aan de muziek van Monk. Maar ik wilde meer: een samenwerking zoeken met de jonge talenten uit de hiphop- en soulhoek van nu. Omdat Monk’s muziek tijdloos is. Omdat het zich leent voor samensmelting met andere genres. Omdat het vele musici voor en na mij heeft geïnspireerd en omdat ik hoop er een nieuwe, jonge generatie muziekliefhebbers mee te bereiken en inspireren. De Pater leeft voort!”

Een van de gastenmuzikanten op Sphere is Typhoon, met wie Sven Hammond in januari te zien was tijdens de online editie van Noorderslag. Daarnaast werken onder anderen Akwasi en Gianski mee aan het album. Sinds januari steelt Sven Hammond (in uitgebreide vorm als bigband) de show als muzikale sidekick in het tv-programma Matthijs Gaat Door.