Stu Larsen

Stu Larsen

+ support: OSKA

Stu Larsen

+ support: OSKA

  • Dinsdag 17 mei 2022
  • SPOT/Lutherse Kerk, Haddingestraat 23
  • 20.00 uur: Aanvang programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 17 mei 2022
  • SPOT/Lutherse Kerk, Haddingestraat 23
  • 20:00 start of event
  • (Times are subject to change)

De Australische singer-songwriter Stu Larsen keert in zijn oude Fiat Ducato terug naar Groningen voor een optreden in de Lutherse Kerk. We mochten de rondtrekkende troubadour ten tijde van de tweede Stu Larsen & Natsuki Kurai EP in 2018 al eens ontvangen in het Grand Theatre.

Larsen is zo’n rondtrekkende troubadour die uit een koffer leeft. In 2010 besloot hij om het comfort van een vaste woonplaats achter zich te laten en vervolgens met zijn gitaar de wereld over te reizen. De verhalen die hij onderweg opdoet, verpakt Larsen in fraaie, ingetogen folksongs. Deze verhalen liet hij al eerder horen op albums als Vagabond (2014), Resolute (2017) en Marigold (2020), waar laatstgenoemde opvallend meer uptempo nummers biedt dan we van Larsen gewend zijn. Een aanrader voor liefhebbers van Passenger en Bear’s Den!

Support: OSKA
Maria Burger, de naam achter de artiest OSKA, is een Indie-pop zangers uit Oostenrijk. Op 18-jarige leeftijd verhuisde ze naar Wenen en begon ze op pleinen van de hoofdstad te zingen terwijl ze ook pop- en jazzzang studeerde. Ze tekende bij Nettwerk in 2020 en bracht haar debuut-EP Honeymoon Phase uit en kreeg lovende reacties. Hierna volgden twee nominaties voor de Austrian Music Award in 2021. Dit jaar is OSKA trots om haar debuutalbum My world, My love, Paris uit te brengen op 25 februari. Dit album gaat over legacy en het nemen van positieve beslissingen die gevolgen hebben voor toekomstige relaties. Een ding zal niet ontbreken, de instrumenten en de bitterzoete melodieën zullen je naar een droomwereld brengen.

 

 

After a hiatus of four years, Australian singer-song writer Stu Larsen – and his trusty Fiat Ducato – will return to Groningen for a performance in the Lutherse Kerk.

In 2010, the troubadour decided to trade in the comfort of a home for a life on the road. The stories he encounters while wandering around the world are translated by Larsen into beautiful, subdued folk songs, which can be heard on his records Vagabond (2014) and Resolute (2017). In his most recent venture, Marigold (2020), his songs are more up tempo than before.

A must for enthusiasts of the music of Passenger and Bear’s Den.