Sidi Larbi Cherkaoui & Shaolin monniken

Sutra

Sidi Larbi Cherkaoui & Shaolin monniken

Sutra

  • Maandag 23 april 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Monday 23 april 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

"Cherkaoui weet acrobatiek, kungfu, het monnikeigen meditatieve karakter én westerse danselementen subliem te combineren." (DvhN*****)

Sutra, een verbluffende mix van dans en kungfu

In 2008 ging ‘Sutra’ in première, een van de opwindendste voorstellingen van Sidi Larbi Cherkaoui. Dit seizoen viert de Vlaams-Marokkaanse choreograaf en theatermaker het tienjarig bestaan van zijn internationaal bekroonde danshit met een herneming van deze verbluffende mix van hedendaagse dans en de eeuwenoude Chinese vechtsport kungfu. In een eenvoudig, maar subliem decor van 21 houten kisten maakt Cherkaoui optimaal gebruik van de kracht, behendigheid en beheersing van de in kungfu gespecialiseerde Shaolin monniken. “Verbluffend mooi.” (NRC Handelsblad)

Inleiding om 19:15 uur

Inleiding om 19:15 uur

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19.15 uur waar de rehearsal director van ‘Sutra’, Damien Fournier, zal worden geinterviewd door Linda Zandbergen. Dit interview zal in het Engels plaatsvinden. Deuren gaan om 19.00 uur open. De inleiding is uitverkocht!

Diner

Diner

Voorafgaand aan de voorstelling, om 18:00 uur, is er een 2-gangen Chinees diner in het Theatercafé van de Stadsschouwburg, bestaande uit een voorgerecht, hoofdgerecht en een kopje koffie of thee. Kaarten à € 19,00 p.p. kunt u meebestellen bij uw bestelling.

Extra voorstelling

Extra voorstelling

Wegens groot succes van ‘Sutra’ op dinsdag 24 april is er een tweede voorstelling bijgeboekt in de Stadsschouwburg op maandag 23 april.

Nadat hij de monniken van de Shaolintempel ontmoette, besloot Sidi Larbi Cherkaoui om nauw met hen samen te werken aan een gemeenschappelijk project. ‘Sutra’ werd een parcours van culturele en sociale uitwisseling. Via vertalingen, onderhandelingen en veel praten, slaagden ze erin om een artistiek universum te creëren dat zijn weg vond naar de harten van het publiek.

Sutra gaat over opbouwen en vernietigen, over transformaties en spel. De scène is gevuld met houten dozen die verschillende constellaties kunnen aannemen. Nu eens vormen ze een muur, dan weer een brug, tempel of kerkhof en zo creëren ze een veranderbare ruimte waardoorheen de dansers kunnen reizen.

Sidi Larbi Cherkaoui

Sidi Larbi Cherkaoui realiseerde zijn eerste choreografieën als lid van het collectief Les Ballets C. de la B. Sindsdien creëerde hij meer dan vijftig choreografieën waarmee hij een groot aantal internationale prijzen in de wacht sleepte. Sidi Larbi Cherkaoui is artistiek directeur van Eastman en Ballet Vlaanderen en is verbonden aan Sadler’s Wells Londen als ‘associate artist’.

Ga voor meer informatie naar de website van Sidi Larbi Cherkaoui

“Weergaloze kungfu-dans is in tien jaar niks kwijtgeraakt”

“Cherkaoui weet acrobatiek,kungfu, het monnikeigen meditatieve karakter én westerse danselementen subliem te combineren.Wie deze voorstelling tien jaargeleden zag, gaat straks geheid weer. Wie haar toen liet glippen, moet deze herkansing zeker alsnog benutten. Kans op spijt: nul.”

★★★★★ Dagblad Van Het Noorden

“Als bliksemschichten of stiletto’s doorklieven de monniken de lucht”

de Volkskrant (2008)

“Het spel met de kisten is magisch. Telkens als je denkt dat alle manieren van stapelen en kantelen gebruikt zijn, tovert Cherkaoui opnieuw een caleidoscopisch decor tevoorschijn.”

NRC Handelsblad (2008)

regie en choreografie: Sidi Larbi Cherkaoui | toneelbeeld: Antony Gormley | muziek: Szymon Brzóska | A Sadler’s Wells London Production

Bewildering mix of modern dance and kung fu

‘Sutra’, one of Sidi Larbi Cherkaoui’s most exciting performances, premiered in 2008. Next season the Flemish-Moroccan choreographer and theatre maker celebrates the tenth anniversary of his internationally rewarded dance hit, by having his bewildering mix of modern dance and the centuries-old Chinese martial art kung fu performed once more. In simple yet sublime scenery consisting of 21 wooden boxes, Cherkaoui optimally makes use of the power, dexterity, and control of the Shaolin monks’ kung fu skills. “Bewilderingly beautiful.” (National newspaper NRC Handelsblad)