Scapino Ballet Rotterdam

Scapino Ballet Rotterdam

Le Chat Noir

Scapino Ballet Rotterdam

Le Chat Noir

  • Woensdag 17 april 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 17 april 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Zwerftocht door Parijs rond 1900
Theatercafé Le Chat Noir was rond 1900 een populaire broedplaats voor artiesten, cabaretiers en componisten in de Parijse kunstenaarswijk Montmartre. Kunst werd in deze periode gezien als de spiegel van de ziel en de Franse muziek is daarvan tot ver in de volgende eeuw doordrenkt. Van prélude en nocturne tot chanson, van Satie en Ravel tot Piaf en Brel. Voor Scapino Ballet Rotterdam is het de inspiratiebron voor een bezielende dansavond.

U ziet choreografieen van Ed Wubbe, Felix Landerer en Marco Goecke.
Felix Landerer werkt samen met componist Christof Littmann die een moderne bewerking maakt van muziek van Eric Satie.
Marco Goecke neemt na ‘Le Chat Noir’ afscheid van Scapino Ballet en maakt de overstap naar het NDT. In ‘Le Chat Noir’ presenteert Scapino Ballet één van zijn beste creaties, ‘Supernova’, op muziek van de Franse componist Pierre Louis Garcia-Leccia.

“Een leuke uitsmijter is de cancan: in handen van Wubbe geen bacchanaal van ruisende rokken, wel een ingetogen mannendans, waar evengoed de broeierigheid vanaf spat. De dansers zijn als magneetstof rond een ijzeren kern: steeds staat iemand centraal.”

★★★ Trouw

“In strakke formatie doorkruisen de dansers het podium in een ongekend veelzijdig repertoire aan loopjes. Iedereen ademde een broeierig soort creativiteit. Deze bijzondere dansers kunnen meer dan dit; dat laten ze zien wanneer ze in Wubbes choreografie geweldig transformeren tot grimmige grijnskatten.”

★★★★ De Volkskrant

choreografie: Marco Goecke, Ed Wubbe, Felix Landerer muziek: Erik Satie, Claude Debussy, Jacques Brel, Edith Piaf e.a.