Rowwen Heze – Geal

Rowwen Heze – Geal

Support: Swinder

Rowwen Heze – Geal

Support: Swinder

  • Zaterdag 21 september 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 21 september 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Let op: vrije sta- en zitplaatsen.

Begonnen als Engelstalig bandje uit de Peel is Rowwen Hèze in de afgelopen twintig jaar uitgegroeid tot een van de grootste acts in de Nederlandse popmuziek. En dat alles met liedjes in het Limburgs dialect.

In 1992 beleefde de band een landelijke doorbraak met optredens op Pinkpop en de Amsterdamse Uitmarkt. Sindsdien speelde Rowwen Hèze nog eens twee keer op Pinkpop, maar ook op andere grote festivals, zoals Lowlands, Parkpop (Den Haag) en het Deense Roskilde.

Rowwen Hèze bracht na het debuutalbum Boem (1991) nog een tiental albums uit, die alle hoog op de hitparades belandden en waarvan verschillende (o.a. ‘Zondag in het Zuiden’, ‘Water, lucht en liefde’ en ’T Beste van 2 Werelden’) met goud of platina werden bekroond en door recensenten héél goed ontvangen. In het najaar van 2006 verscheen het alom geroemde album ‘Rodus & Lucius’ dat vanuit het niets de nummer 1 positie in de Album Top Honderd bereikte.

21 september komt Rowwen Hèze weer naar De Oosterpoort . Klassiekers als ‘De peel in brand’ , Bestel mar’, ‘Limburg’ en ‘De neus umhoeg’ zullen vast en zeker ook gespeeld worden.

Luister hier naar het telefonisch interview van Oog Radio met Rowwen Hèze van afgelopen vrijdag 13 september!

Support: Swinder

Swinder is het Groningstalige geestes- dan wel zorgenkind van singer-song writer Bas Schröder. Zwalkend tussen melancholieke popliedjes en up-tempo Folk-rock maakt hij sinds de nazomer van 2012 de Groninger kroegen onveilig, vaak begeleid door drummer, bassist en toetsenist. De eerste single ‘Noar Stad’ gooit hoge ogen op diverse regionale radiozenders, binnen maar ook buiten het dialectcircuit.