Ro Theater

Ro Theater

Vreugdetranen drogen snel

Ro Theater

Vreugdetranen drogen snel

  • Zaterdag 19 oktober 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 19 oktober 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Bruisende voorstelling over ultieme vrijheid
‘Vreugdetranen drogen snel’ gaat over een oma die weet dat je het leven niet kunt sturen, maar met lede ogen moet toezien hoe anderen keihard proberen dat wel te doen. Over een doorgedraaide filosoof die zijn ideeën vertaalt in opmerkelijke verhalen en vreemde moppen. Over een man die zich dood eet, een jongen die alles verliest en die ongelukkig is in de liefde en een blind meisje dat meer ziet dan de anderen. Vrijheidszoekers, gekken, gelukzoekers, sjacheraars en gokkers, iedereen heeft zijn plek in een voorstelling die je voor even de ernst van het leven laat vergeten. Gespeeld door het volledige ensemble van Ro Theater en muzikale alleskunner Beppe Costa!

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding. Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

“Regisseuse Alize Zandwijk heeft een mirakel verricht, heeft het magisch realisme van schrijver Garcia Marquez en filmer Kusturica, op wier werk de voorstelling is geinspireerd, vertaald in wonderschoon theater. Met zeldzaam sterk ensemblespel.”

Klik hier voor de recensie in Trouw.

★★★★★ Trouw

“Vooral wat er zonder woorden tussen deze mensen gebeurt, is fascinerend om te zien. Een dansje, een kus, een ruzie, heftige emoties verpakt in onmacht. Dat alles speelt zich af in een fraai, rafelig toneelbeeld van Thomas Rupert met soms volkse, dan weer opzwepende muziek van Beppe Costa.”

★★★★ de Volkskrantdoor
Hein Janssen

“waarschijnlijk (nu al) een van de mooiste decors van het seizoen […] Auteur Rik van den Bos voorziet alle karakters van hoopvolle oneliners over het leven, de liefde en de dood. Zijn taal is poëtische en filosofisch, vaak met ontzettend grappige woordspelingen. Veel mooie zinnen”

★★★ Theaterkrant.nl

“Regisseur Alize Zandwijk doet maar wat. Hollanders hinten naar magisch realisme: het resultaat is een variant op de klompendans”

★★ NRC Handelsbladdoor
Ron Rijghard

tekst: Rik van de Bos, naar de films van Emir Kusturica · regie: Alize Zandwijk · muziek: Beppe Costa · spel: Gijs Naber, Herman Gillis, Jack Wouterse, Fania Sorel, Sylvia Poorta, Hannah van Lunteren, Yahya Gaier, Angelina Deck, Charlotte Goesaert, Miquel de Jong, Beppe Costa, Oleg Fateev en Rutger Woudenberg