Rianta

Rianta

Rianta

  • Vrijdag 30 maart 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 30 maart 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Dit eerste optreden van Ríanta in Nederland is een mooie gelegenheid om in een relaxte en intieme setting van Ierse muziek op hoog niveau te genieten.

Reis om de wereld
Laat u verrassen door nieuwe werelden, stijlen en culturen.

Reis om de wereld Laat u verrassen door nieuwe werelden, stijlen en culturen.

Bekijk hier het gehele aanbod Reis om de wereld.

Rianta

Ríanta is een jonge Ierse band onder leiding van de bekende accordeonist Conor Moriarty, die met veel vakmanschap, energie en plezier een eigen draai geeft aan Ierse folkmuziek. In flamboyante stijl sturen ze met de trekharmonica en viool swingende tunes zaal in, begeleid door het pulserende ritme van bodhrán en gitaar.
Daarnaast is er nog de virtuoos op de viool: Tara Breen. Ze is met name bekend van haar optredens met The Chieftains en Carlos Nunez.
De broers Rooney, bij voornaam Stephen en Eamon, zijn met hun gitaarspel en percussie het drijvende ritme achter de band, die door de bijzondere speelstijl en combinatie van instrumenten een eigen, uniek geluid creëert.

Albums

Hun debuutalbum werd onder de naam Trí Tones gelanceerd. Deze werd door diverse media beschreven als “één van de muzikale hoogtepunten van het jaar” en werd door lezers van Tradconnect naar de eerste plek gestemd bij de verkiezing ‘album van het jaar 2014’. Toen Eamon zich als full time lid bij de band voegde ontstond de naam Ríanta. Een tweede album wordt momenteel opgenomen, dus nieuw materiaal kan zeker worden verwacht bij het optreden in Groningen!

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen

Ríanta is a young Irish band, let by Conor Moriarty. He grasps great craftmanship and gives his own twist to Irish Folk music with energy, and fun. The accordion and swinging violin wave through the concert hall in flamboyant style. This is accompanied by the pulsuating rhythm of bodhrán and guitar. This is Ríanta’s first performance in The Netherlands and is a great opportunity to enjoy a high level of Irish music in a relaxed and intimate setting.