Residentie Orkest

Residentie Orkest

Amadeus LIVE

Residentie Orkest

Amadeus LIVE

  • Zondag 6 oktober 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 19:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

De met Oscars en andere prijzen overladen film Amadeus van regisseur Miloš Forman over de laatste levensjaren van Mozart is een van de grote bioscoopsuccessen van de jaren tachtig. Op de historische correctheid van het script valt weliswaar het nodige af te dingen, maar de wijze waarop alles wordt neergezet is subliem.

In de film blikt de oude hofcomponist Antonio Salieri terug op zijn leven en vertelt hoe hij op het hoogtepunt van zijn roem door de jonge Mozart muzikaal wordt vernederd ten overstaan van de keizer. De bovennatuurlijke inspiratie waar Salieri heel zijn leven om heeft gebeden, heeft God geschonken aan een brutale, verwende jongeman. Gek van jaloezie besluit hij Mozart koste wat kost ten gronde te richten.

Soundtrack

De soundtrack, opgenomen door Academy of St. Martin in the Fields met een glansrol voor Mozarts Requiem, drong zelfs door tot de popmuziekhitlijsten. Deze vertoning met livemuziek is een buitenkans voor film- én muziekliefhebbers.

Amadeus Live is an Avex Classics International Production

Amadeus Live banner 2880×1300 (002)
Prijs incl. pauzedrankje en garderobe.
Restaurant Tromp

Restaurant Tromp

Lekker eten kan ook in De Oosterpoort! Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in ons restaurant Tromp. Bekijk de menukaart of reserveer een tafel via Couverts.

dirigent: Ernst van Tiel
m.m.v. Toonkunstkoor Amsterdam